Пълен трейлър за „Играта на Ендър“

Вижте най-надъхващите части от Ender’s Game!

Орсън Скот Кард е един от сериозните автори в жанра и всяка негова книга трябва да се чете с уважение. Това важи с двойна сила за кино адаптациите. Към края на тази година ще разберем дали Гейвин Ууд е подходил с нужния респект към материала или просто е изнасилил едно култово произведение за пари. Засега по този въпрос можем да се изказваме единствено въз основа на първия пълен трейлър:

http://www.youtube.com/watch?v=5UY355QMVkk

Визуално, филмът изглежда супер. Въпреки че е престоял почти десетилетие в първоначален етап на разработване, той изглежда модерен и адекватен на съвремието.

Колкото до запазването на оригинала – имаме резерви. Най-фрапиращата разлика – че героите са тийнейджъри, а не деца, вече беше оплюта от феновете на романа. Също така, този трейлър не прави нищо, за да покаже, че в сюжета става дума за нещо повече от тийнчета, които ще се бият с извънземни. Въпреки това, трябва да се похвали Ейса Бътърфийлд, който изглежда добре влиза в ролята си и си пасва отлично с Харисън Форд и Бен Кингсли. А и като цяло не можем да очакваме кой знае какво от събрани в 2 минути кадри. Стискаме палци филмът да се е получил добре!

„Играта на Ендър“ се развива в бъдещето, 70 години след като Земята е нападната за втори път от формиките – зли насекомовидни извънземни, решени да ни унищожат. Създадена е Бойната школа, място, където най-умните деца се тренират за специални бойци, които да обърнат везните на войната в наша полза. Един от кадетите е Андрю Ендър Уигин – гениален тийнейджър с проблеми, който може да се окаже ключът за победата над врага.

Ender’s Game излиза по кината на 1 ноември 2013.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Хахахахаха, Размисли и страсти :)))) Надявам се все пак да има нещо смислено във филма и да не е само тепаница, въпреки че вероятно си права.

Мира
Pepper

Аз не виждам как могат да пресъздадат точно тази книга на екрана. Особено първата книга е много повече от към развитие на герои и „размисли и страсти“, според мен филма ще е трепаница и до там.

Andrey

Трейлъра ме разочарова.Само бум-бам у-а, а Кард влиза много по-навътре в героите отношенията и сичко.Дано са се справили добре, щото филма има потенциал да е Суупер мощен!

Не помня да съм чакал някога филм с такова нетърпение …

niKak

Уникално зле е и книгата и всичко 🙁 Фуй, радвам се, че този Ендър си няма много читатели. Само издателите и някой и друг заблуден … Не ми харесва, не ме грабна … фантасмагории, врели-некипели … 🙁