HPL  madness

Ще изкачите ли Планините на безумието?

На 30 май ИК „Ентусиаст“ пуска на пазара нов сборник с произведения на Х. Ф. Лъвкрафт – „Планините на безумието“.

Изображение с име: planinite-na-bezumieto-cccАко обичате научна фантастика, примесена с ужас и дори малко скандал, то ИК „Ентусиаст“ ви препоръчва новия сборник с творби на Х. Ф. Лъвкравт – „Планините на безумието“. Съставител и преводач е Адриан Лазаровски. Изданието включва романа „Планините на безумието“, новелата „Сянка отвъд времето“ и пет разказа: „От отвъдното“, „Леден полъх“, „Амулетът“, „Музиката на Ерих Цан“ и „Кошмарът в Ред Хук“.

„Тук се бе загнездило вселенско Зло, предопределено да плъзне по целия свят, поглъщайки цели нации със смъртоносното дихание на отровната си чума.” Този цитат от „Кошмарът в Ред Хук” потапя читателите в мрачната атмосфера на сборника и ги подготвя за плашещия, демоничен, но безкрайно интригуващ свят на всепризнатия майстор на ужаса Х. Ф. Лъвкрафт.

„Планините на безумието” е един от шедьоврите на автора, смятан от мнозина за най-добрата му творба изобщо. Този кратък роман представлява съчетание от научни факти и художествена измислица, от научна фантастика и космически ужас. Новелата „Сянка отвъд времето” пък е класическа научна фантастика, оставила отпечатъка си върху почти всички значими произведения за извънземни и пришълци от втората половина на ХХ-ти век. От разказите пък се отличава „Кошмарът в Ред Хук” – заради скандалните „расистки настроения”, вложени в него.

Книгата „Планините на безумието“ излиза на 30 май.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата