roga ttt

Как да си сложите рога?

Не, не става дума за изневяра (макар да не сме сигурни), става дума за новия роман на Джо Хил и „Изток-Запад“ „Рога“.

Излезе от печат нов роман, по който вече правят холивудска адаптация – „Рога“.

Изображение с име: roga_cccСюжетът ни среща с Игнейшиъс Периш (Иг), който прекарва една пияна нощ, вършейки ужасни неща. На другата сутрин се буди с гръмотевичен махмурлук и зверско главоболие… а от слепоочията му растат чифт рога. Отначало Иг решава, че те са халюцинация, продукт на съзнание, увредено от гнева и скръбта. Той е прекарал последната година самотен, в свое лично чистилище, след смъртта на своята любима Мерин Уилямс, изнасилена и убита при неизяснени обстоятелства. Душевното разстройство би било най-естественото нещо на света… ала в рогата няма нищо естествено и на всичкото отгоре са си съвсем реални.

Някога добродетелният Иг е живял живота на благословените: роден в семейство с привилегии, втори син на известен музикант и по-малък брат на изгряваща звезда от късните телевизионни шоута, той е разполагал със сигурност, богатство и със свое място обществото. Имал е всичко, дори нещо повече – имал е Мерин и една любов, изградена върху споделени блянове, взаимно предизвикателство и невероятна лятна магия. Смъртта на Мерин обаче обрича на проклятие всичко това. Единствен заподозрян в престъплението, Иг така и не е обвинен, нито изправен пред съда, но не е и оневинен. Според съда на общественото мнение в Гидиън, щата Ню Хемпшир, Иг е виновен и винаги ще бъде, защото богатите му и разполагащи с връзки родители са се задействали, за да прекратят разследването. Нищо от това, което Иг може да стори и да каже, няма значение. Сякаш всички, включително Бог, са го изоставили. Всички, освен вътрешният Дявол… Сега Иг е обсебен от ужасна нова сила, съответстваща на ужасния му нов външен вид – злокобна дарба, която той възнамерява да използва, за да открие чудовището, убило Мерин и съсипало живота му. Добротата и молитвите за по-добро не са го довели доникъде. Време е за малко отмъщение… Време е Дяволът да си получи своето!

Джо Хил е приветстван като „основен играч във фантастиката от 21-ви век“ („Вашингтон Пост”), „нов майстор в областта на съспенса“ (Джеймс Ролинс), „един от най-уверените и сигурни нови гласове в хоръра и мрачното фентъзи, появил се през последните години“ („Пъблишърс Уийкли”), писател, който „изгражда подкупващо героите и планира изненада от друг свят зад всеки ъгъл“ („Ню Йорк Таймс”). Дали творбата му отговаря на всички тези суперлативи, предстои да видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата