UlyssesMoore CV

Отворете вратата на времето

Три деца. Една мистериозна врата. Една голяма тайна – тайната на Юлисес Мур. Ще посмеете ли да тръгнете на това приключение с Юлисес Мур и Егмонт България?

Изображение с име: vratata na vremeto ccc„Егмонт България” издава романа „Вратата на времето”, първи в поредица, посветена на загадката на Юлисес Мур. Той ще бъде в книжарниците от понеделник, 10 юни, а представянето му ще бъде на 14 юни от 17:00 часа в книжарница Гринуич.

Романът ще увлече по-младите читатели да се впуснат в едно фантастично приключение във времето заедно с близнаците Джулия и Джейсън и техния приятел Рик. Графичното оформление на книгата е дело на италианския художник Якопо Бруно и цели да превърне историята в още по-впечатляващо изживяване за учениците в малките класове.

В старо имение край английския бряг мистериозна врата крие безброй тайни, немислими опасности и неочаквани изненади. Куп прашасали тетрадки документират необикновената история на трима млади приключенци, осмелили се да пристъпят отвъд. За тайнствения автор се знае само едно, неговото име: Юлисес Мур. Семейството на единадесетгодишните близнаци Джейсън и Джулия Кавънант се мести от Лондон във Вила Арго – просторно старо имение, разположено над стръмни скали край морето. Не след дълго близнаците откриват, че новият им дом е пълен с тайни: Кой е Юлисес Мур, ексцентричният и потаен предишен собственик на имението? Дали Нестор, възрастният градинар, е просто чудак, или крие нещо? Какво причинява зловещите светлини и звуци във Вила Арго? Джейсън мисли, че е призракът на Мур, който обитава имението, но според практичната Джулия брат й си въобразява. Тогава близнаците и новият им приятел Рик се натъкват на мистериозна врата, скрита зад стар гардероб. Никой от ключовете в къщата обаче не й пасва. Какво се крие зад вратата? И защо някой се е опитал да я запечата? Джейсън, Джулия и Рик са решени да разбулят тайната на всяка цена. Защо не ги придружите и вие в тяхното приключение. Но бъдете предупредени – опасности ще дебнат отвсякъде…

Родината на романа е Италия, където той излиза още през 2004 г. Превръща се в безспорен бестселър с близо 2 милиона продадени екземпляра и се превежда на 24 езика. Колкото до самоличността на Юлисес Мур, който е едновременно записан като автор и като център на мистерията в поредицата… тя и до ден днешен е неизвестна.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата