avengers background 10 0

Бъдещето на Отмъстителите

Супергероите на Марвел също си направиха интересен панел на Comic Con 2013. Знаят се много неща за следващите филми от комиксовата вселена и се пуснаха нови плакати.

След като Зак Снайдер хвърли бомбата, че в следващия „Човек от стомана“ Супермен ще се изправи срещу Батман, Марвел отново насочиха вниманието към себе си с новините за техните Отмъстители.

Най-важната се отнася именно до „Отмъстителите 2“. Джос Уедън обяви цялото заглавие на следващата мегапродукция – тя ще се казва The Avengers: Age of Ultron. Не са разкрити подробности от сюжета, единственото, което Уедън благоволи да каже, беше, че Марвел ще направят „своя собствена версия на историята за Ултрон”, която ще вземе част от събитията в комикса, но тя ще бъде малка. Предполага се, че този филм ще представи и следващия супергерой от вселената на Марвел – Човека-мравка, тъй като той присъства в сюжета от комикса, а и със сигурност ще има самостоятелен филм по-нататък. Очаква се „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ да е по кината на 25 април 2015 г.

Изображение с име: Ant-Man-with-his-ant-friends
За всеки животински вид си има по един супергерой - мравките са следващите

Тор е отмъстителят, когото ще видим най-скоро – на 1 ноември. Неговият филм се казва „Тор: Светът на мрака“ и към него вече има трейлър. На Comic Con специално се е появил актьорът Том Хъдълстоун, но не като себе си, а като екранния си образ Локи. Той е поискал присъстващите да му се поклонят, след което е пуснал откъс от филма, който обаче не е излязъл извън залата и няма как да ви покажем.

Изображение с име: ThorDW_Comic Con 2013 Poster Art

За следващият филм с Капитан Америка е известно, че в него ще участва и Черната вдовица. Сюжетът ще проследи събитията с Крис Еванс веднага след тези в „Отмъстителите“ и ще покаже как героинята на Старлен Йохансон оплита супергероя в интригите на организацията ЩИТ. Капитан Америка ще трябва да открие начин да съчетае старомодните си ценности с моралните провокации на модерните времена. „Завръщането на първия отмъстител“ излиза в България на 4 април 2014 г.

Изображение с име: Zavrashtaneto na parvia otmastitel New Concept Art
Плакат към следващия филм с Капитан Америка от комикс конвенцията.

Един от най-вълнуващите проекти на Марвел е „Пазителите на галактиката“, който ще представи нов (поне за незапознатите с комиксите) комплект от актьори и супергерои – Крис Прат като Star-Lord, Зоуй Салдана в ролята на Gamora, Бенисио Дел Торо като The Collector, Дейв Батиста като “Drax the Destroyer”, Карън Гилън като Nebula (актрисата дори си е обръснала главата заради тази роля, така че не очаквайте да вее червени коси като в „Доктор кой“), Майкъл Рукър като Yondu, Лий Пейс като Ronan the Accuser и Джимон Хонсоу като Korath. Guardians of the Galaxy излиза на 1 август 2014 г.

Изображение с име: Guardians of the galaxy Comic Con 2013 Poster Art
Плакат за "Пазителите на галактиката" от Comic Con 2013

Интересна информация за филмите на Marvel може да намерите на официалните български страници на „Отмъстителите“ и на Disney: www.facebook.com/Avengers.bg и www.facebook.com/DisneyStudioBulgaria.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата