6 коментара
captain-planet-slice-01

Капитан Планета се завръща

Планетяни от всички страни, обединявайте се, Капитан Планета ви очаква в кино салоните.

Изображение с име: captain-planet-and-group2Няма как детето в мен да не се радва на следната новина: Капитан Планета ще се появи на големия екран с игрална версия.

От Сони са закупили правата за детската класика от началото на 90-те с намерение да направят игрален филм, който ще бъде продуциран от Марк Гордън, Дон Мърфи (Real Steel, Transformers) и Сюзън Монтфърд (Real Steel, Splice, Shoot em up). И тримата имат богат опит с жанра зад гърба си, така че засега началото на филмовата версия на Капитана е добро.

Детското се излъчва шест сезона и проследява приключенията на петима тийнеджъри от цялата Земя, на които са дадени пръстени с магически сили от духа на Земята – Гая, на която й е писнало хората да рушат дома й. Когато силите на пръстените (земя, огън, въздух, вода, сърце) се обединят, се призовава Капитан Планета, който се разправя и с най-големите престъпници.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Поне на мен като дете ми е убягнала идеята за съхраняването на Земята (все пак имаше доста битки), но очевидно тя е актуална и от Сони са се усетили, че сега е подходящ момент за филм с подобно послание. Друг е въпросът как хит при 5-годишните може да се адаптира за възрастна публика, но оставаме на продуцентите да се кахърят по този проблем.

Още няма друга информация за проекта, като той е в начален стадий. С интерес ще следим кой ще се нагърби с режисурата и какъв ще е актьорският състав. Вие имате ли предложения?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата