Колко ронини са необходими, за да променят историята?

Отговор – 47. Точно толкова ще поведе Киану Рийвс на бой срещу вещици, чудовища и зли духове.

Киану Рийвс се завръща в киното за „47 ронини“ – приключение във внушителния и изпълнен със свръхестествени същества свят на Изтока, където в неравна битка за справедливост шепа безстрашни самураи ще променят хода на историята. 47 Roninпресъздава древна японска легенда, която екипът на филма представя с японски актьори в 3D ефекти.

След като коварен феодал убива господаря им и завладява земите им, 47 самураи без водач поемат по пътя на отмъщението и се заклеват да върнат честта на народа си. Прогонени от домовете си и разпръснати надлъж и нашир, смелите ронини търсят помощта на Кай (Киану Рийвс) – мелез, който тe самите са обрекли на заточение. Заедно те тръгват на поход, в който ще попаднат в свирепия свят на митични чудовища, променящи облика си магьосници и чудати страшилища. В тази битка заточеният поробен изгнаник става тяхното най-страшно оръжие. Той ще се превърне в герой, вдъхновил шепата бунтовници да превземат вечността.

Филмът е дело на режисьора Карл Ринч („Дарбата“), а продуценти са Скот Стабър („Приятелю, Тед”, „Самоличност на аванта”), Памела Абди („Самоличност на аванта”) и Ерик Маклауд („Мистър и мисис Смит”, поредицата „Остин Пауърс”). Редом до Киану Рийвс („Матрицата”) на голям екран застават японските актьори Ринко Кикучи („Огненият пръстен”), Хироюки Санада („Час Пик 3”), Кари-Хироюки Тагава („Планетата на маймуните”), Таданобу Асава („ТОР: Богът на гръмотевиците”) и Того Игава („Мемоарите на една гейша”, „Последният самурай”).

Премиерата на филма у нас е на 27 декември.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |