Puzzle-adventure-game-Wayward-Manor

Нийл Геймън прави първата си игра

Свръхестествената история на Wayward Manor е дело на известния британски писател.

Изображение с име: wayward_manor.0_cinema_640.0След успехите с книги, филми и сериали в няколко жанра британският автор Нийл Геймън най-накрая ще стъпи и в гейм индустрията! И то с проект, който изглежда доста интересен!

Първата игра на Геймън ще се казва Wayward Manor и сюжетът й ще се развива в имение, обитавано от духове. По-конкретно от вашия дух. Вие сте убит някъде в края на 19 век по неизвестно каква причина (основната цел е да откриете каква е тя), а различни нови собственици се опитват да направят дома ви техен след кончината ви. Докато търсите истината за смъртта си, вие ще трябва да прогонвате натрапниците така, както само един дух може!

“Играта е свежа, шантава и представя различни гледни точки”, анонсира Геймън.
“Въртеше ми се идеята за човек и къща в период от около 200 години, като си мислех, колко би било забавно в историята да има нещо, с което ти самият да можеш да се включиш”.

Играта все още е в първоначален етап на разработка, а партньорите на Геймън са независимото студио The Odd Gentleman and Moonshark. Той споделя, че и преди е имал опити за игри, но точно преди да ги пусне, студията са фалирали. Да се надяваме, че този път ще има повече късмет. За да се подсигури, той е пуснал различни артикули в предварителна продажба. Повече за тях и изобщо повече за играта можете да намерите тук. Разработват се версии за PC, Mac и таблети.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата