The-Last-of-Us-2013

The Last of Us чупи рекорди

Играта печели както критиците, така и пазарите.

Изображение с име: the-last-of-usТазгодишното заглавие The Last of Us очаквано се превърна в хит и вече започна да чупи рекорди. Постапокалиптичната зомби игра на Naughty Dog се е задържала цели четири седмици подред на първо място в класацията на най-продаваните игри във Великобритания за 2013 г. Само през първата си седмица, тя е била продадена в над 1,3 милиона копия. С това The Last of Us надмина Bioshock: Infinite и Tomb Raider. А като се има предвид, че играта се предлага само за PS3, постижението става още по-голямо!

Ако изобщо се интересувате от нови игри, едва ли заглавието ви е непознато. Става дума за нов хорър сървайвър с постапокалиптичен сюжет. Годината е 2033, а Джоуел придружава младата Ели по пътя й към група, наречена Светулките (The Fireflies). Играчът трябва да се бори със зомбиподобни същества, бандити, канибали и други врагове, за да защити приятелите и себе си.

Интересна иновация е технологията dynamic stealth в геймплея – това означава, че има много варианти и стратегии за подход в една ситуация. Играчът може да разреши проблема си по различни начини, на които враговете ще реагират също различно. Геймърите трябва да проявяват и далновидност, подготвяйки своите оръжия и хитрини предварително – няма възможност да се спира времето, за да се обединят например бутилка и парцал за коктейл Молотов – ако го направиш по време на битка, враговете се възползват от разсейването ти и то може да се окаже фатално.

Някои ревюта направо нарекоха The Last of Us „играта на това конзолно поколение“. Заглавието е хвалено заради позволяващия избори и разнообразие геймплей, реалистично действие, емоционален сюжет, звуков дизайн и красива обстановка. Счупеният рекорд е напълно заслужен и тепърва ще гледаме как The Last of Us се превръща в класика и крайъгълен камък в историята на гейм-индустрията.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата