Syfy поръчва пилот на „12 маймуни“

12 Monkeys е поредният нов проект на кабеларката за фантастика.

Филмът „12 маймуни“ на Тери Джилиам от 1995-та може да стане на сериал!

Вчера от телевизионния канал SyFy са обявили, че разработват пилот за пътешественик във времето, който пристига в нашия свят от пост-апокалиптичното бъдеще с мисия да открие източника на смъртоносна чума, която в бъдеще ще намали рязко населението на планетата.

Подобен беше и сюжетът на филма. Там главен герой беше Джеймс Коул (в ролята – Брус Уилис). Смъртоносен вирус принуждава оцелелите да живеят под земята. В последствие учените разработват технология, позволяваща пътуване във времето, макар и не особено прецизна. Именно тук се намесва Коул – той е престъпник, който се съгласява да пътува през времето, за да получи опрощение на присъдата. Коул поема на опасни мисии из миналото, за да събере повече информация, по възможност и проба от вируса, пуснат, поне според общоприетата информация от терористична организация, наречена 12-те маймуни.

Освен Брус Уилис, във филма участва и Брад Пит, който печели награда от АФА за изпълнението си. С бюджет от 30 милиона, 12 Monkeys прави цели 160 приходи.

Пилотният епизод за сериала е възложен на Тери Маталас и Травис Фикет („Тера нова“, „Никита“). Главните герои ще са същите, като на Брус Уилис и Брад Пит ще се търсят по-млади и евтини заместници. Това е донякъде озадачаващо, предвид края на филма, но явно тепърва предстои да разберем каква е идеята за сюжет на новия проект.

Идеята за този проект буди две асоциации. Едната е „Континуум“, канадски сериал, в който отново става дума за пътешественик във времето – полицайката от бъдещето Кийра Камерън се оказва в нашия свят и се бори срещу злините, сполетели човечеството в нейното време. В САЩ епизодите се излъчват именно от SyFy. Сериалът е сполучлив и му е поръчан трети сезон, така че ако 12 Monkeys е подобен, може и той да има успех.

Втората асоциация е за „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“. В култовите за поредицата герои се превъплътиха млади и тогава почти никому неизвестни актьори. Сериалът едва изкара 2 сезона преди да бъде спрян. „12 маймуни“ ще взаимства по същия начин от също толкова стар филм и има същата вероятност да срещне същите проблеми. Още по-лошото е, че „12 маймуни“ като име е с доста по-ниска разпознаваемост сред феновете, което означава, че гарантираният първоначален интерес към сериала тук ще бъде значително по-скромен (следователно – по-нисък рейтинг).

Разбира се, това са само първоначални разсъждения и спекулации. Възможно е „12 маймуни“ да се окаже много по-различен както от гореспоменатите сериали, така и от първоизточника си. Важното е да се получи добър сериал, за което именно стискаме палци!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Мира
Pepper

Все още не съм гледала филма, но мисля да си поправя грешката

Pain

Честно аз съм малко скептичен към идеята за сериал по този наистина шедьовър за времето си филм ! плюс това както и автора посочи вече има подобни сериали които са разнищвали темата на длъш и на шир, не смятам че трябва да се бута славата на това филчме и да се опорочи с някой евтина боза…. а дано бъркам, но като ги знам от syfy имат точно 3-4 шоута които са наистина легендарни и супер направени всичко друго е …. посредствено да се изразя по-леко 🙂 .