Излезе втората част на трилогията „Гриша“

Алина се завръща в Равка в „Престол и щурм”

„Престол и щурм”, втората книга във фентъзи трилогията с мотиви от руската митология „Гриша”, е излязла днес. Продължението на „Сянка и кост” е продължи историята на Алина и мрачната й свят.

Прогонена оттатък Истинското море, преследвана от кошмара за животите, които е отнела в мъглата, Алина се опитва да започне нов живот с Мал в непозната и чужда земя. Но много скоро разбира, че новото начало никак няма да е лесно, докато влага всичките си усилия в запазване на тайната си. Тя просто не може да избяга от миналото или от съдбата си на Призоваваща слънцето.

Тъмнейший е оцелял след Долината на смъртната сянка със страховити нови сили и ужасяващ план, който ще предизвика границите на познатия свят. Когато узнава това, Алина се завръща в страната, от която е избягала, за да се бори с него и тъмните сили, надвиснали над Равка. Но докато силата й се събужда, тя все повече затъва в играта на забранена магия, в която я оплита Тъмнейший… и все повече се отдалечава от Мал. Сега тя ще трябва да избира между страната си, силата си или любовта, която винаги е присъствала в живота й – или да загуби всичко в настъпващата буря.

Според отзивите в САЩ, където работи и авторката Лий Бардуго (която всъщност е Израелка), това е едно от малкото продължения, които са по-добри от оригинала. Ние засега имаме поглед само върху първата книга (нашето ревю е тук), но със сигурност ще пробваме и втората.

Книгите излизат в България с минимално забавяне от премиерата им в САЩ, благодарение на „Егмонт България“. През септември миналата година пък стана ясно, че DreamWorks са се заели с екранизацията на цялата трилогия. Всичко говори за хит.

„Престол и щурм“ можете да намерите по книжарниците за 12,90 лв.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |