Не се плашете от Penny Dreadful

Подготвя се нов сериал с вампири, върколаци и Франкенщайн.

Харесва ли ви Sleepy Hollow? Американската телевизия Showtime („Декстър“) ще прави сериал в подобен жанр. Фантазията на сценаристите ще се смеси с типични същества от филмите и романите на ужасите, за да създаде един „психологически трилър“.

Става дума за Penny Dreadful. Истината е, че още не се знае за какво точно ще става въпрос в сериала, освен че ще включва Франкенщайн, вампири, подобни на Дракула, Дориан Грей и върколаци. Действието ще се развива в Лондон през Викторианската епоха, а това тийзърче отдолу е пуснато от телевизията, за да ни събуди апетита.

Естествено, не се показва нищо конкретно – загатват се единствено тонът и атмосферата, към които сериалът ще се стреми. Интересното е, че в главните роли ще влязат Били Пайпър („Доктор кой“), Тимъти Далтън („Клеопатра“, „Чък“), Джош Хартнет, Рори Киниар (Skyfall), Хелън МакКрори, Дани Сапани и Саймън Ръсел Бийл – актьорски състав, който не е за подценяване. От екипа зад кадър се отличават продуцентът на „Скайфол“ Сам Мендес и режисьорът на „Сиропиталището“ Хуан Антонио Байона.

Дали сериалът ще е поредното жанрово извращение или интересна иновация, ще разберем през 2014, когато телевизията ще започне да излъчва епизодите.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Робко

Петя, според мен митничарят е звезда 🙂

Петя Ивайлова
petia84

На мен Слийпи Холоу определено ми харесва, но по принцип не обичам ужаси. Всъщност, ако има смислен сюжет, може и да погледна – до 2014 има много време. 🙂