4 коментара
world-of-warcraft

Филмът по Warcraft получи премиерна дата за декември 2015

Легендарната игрова сага се задава на големия екран през 2015 !

Изображение с име: warcraft 6Както много от вас вече знаят, 2015-та се очертава да бъде голяма година за киното, и по-специално за филмите, базирани на видео игри. Те станаха доста популярни през последните години (макар филмите по комикси за супергерои да ги превъзхождат значително по количество, бюджет и зрители) – като се започне от „Туум Рейдър“, мине се през „Принцът на Персия“ и се стигне до „Заразно зло“ и много др.

Атаката на този поджанр за 2015 г. ще поведе Assassin’s Creed, продуциран от Майкъл Фасбендър. Вече можем със задоволство да добавим и още едно отдавна чакано заглавие – Warcraft на Дънкан Джоунс. Филмът се очаква да тръгне по кината на 18 декември 2015 г. Малко далечко, но няма как.

Сценаристите на Warcraft споделят, че първият филм по легендарната сага ще акцентира върху първите две части от поредицата игри – (Orcs & Humans и Tides of Darkness). Все още няма нищо официално, но има достоверни слухове, че актьорският състав, който ще пресъздаде магове, магьосници и рицари на екрана ще бъде съставен от имена като Колин Фарел („Телефонна Клопка“), Паула Патън, Пол Дано („Затворници“) и Ансън Маунт („Ад на колела“).

Подбраната дата говори за това, че екипът наистина очаква филмът да стане голям хит. В края на декември обикновено се пускат най-силните заглавия като „Хобитът“, а има шанс и „Междузвездни войни: Епизод 7“ да бъде пуснат именно тогава. Всъщност, ако последната перспектива се реализира, ситуацията няма да е добра за нито един от двата филма, защото са насочени към едни и същи зрители и взаимно ще си пречат. Затова и е по-вероятно, ако Star Wars VII отложи лятната си премиера, Джей Джей Ейбрамс да си избере някой друг месец за резервация.

Дали Warcraft ще се представи задоволително на фона на голямата конкуренция и дали случайно няма да се получи интересен бокс-офис сблъсък между Warcraft и Star Wars… Е, ще поживеем и ще видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата