Ogledalo ttt

Каква магия има във венецианските огледала?

Излиза „Магията на венецианското огледало“ от Наталия Солнцева и изд. „Еднорог“

Изображение с име: Ogledalo_ccccНаталия Солнцева продължава да става все по-познато име за българския читател. След „Проклятието на Венера“ дойде време за следващия й роман на нашия пазар – „Магията на венецианското огледало“.

В тихо руско селце се заселва тайнствена чужденка. Баронеса Грим е богата, но домът й е негостоприемен – тя го дели само с едно момиче от селото, избрано за нейна компаньонка. Когато момичето изчезва при загадъчни обстоятелства, из селото плъзват слухове за баронесата, кой от кой по-зловещи.

Астра Елцова,  глезена дъщеря на богат баща, в навечерието на сватбата си се сблъсква за първи път със завистта и измяната. Потресена от изневярата на годеника си, тя напуска Москва, решена да заживее нов живот. Случаят я среща с госпожа Грим – и с един млад мъж, съвсем различен от досегашните й обожатели.

Вроденото любопитство на Астра я изправя на пътя на обезумял убиец. Първите престъпления, които й е съдено да разкрие, я засягат пряко – убийството на нейна приятелка, свързано по загадъчен начин със смъртта на самата баронеса Грим.

Послания от отвъдното тревожат Астра. Убиецът, който я преследва, е съвсем реален, но тя съзнава, че със съдбата й си играят и други зловещи сили. В дълбините на старинното огледало, завещано й от покойната баронеса,  се мяркат фантастични сенки – реалност и фантазия, минало и настояще си дават среща в съдбоносната нощ на Хелоуин, Нощта на мъртвите. За да спаси себе си и да разкрие убиеца, Астра ще трябва първо да разгадае тайната на венецианското огледало…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата