Какво е заровено във Веселото гробище?

Днес излезе новият роман на Лора Лазар, наречен „Веселото гробище“.

Авторката на пет романа Лора Лазар, е готова с най-новото си предложение към все по-многобройните си почитатели. Във „Веселото гробище“ се преплитат зловещи тайни, мистериозни инциденти и диви български селяни.

Бончо Гладиатора, Щурата Стела, която изпитва близост само към единствената й любов Коко Хлопката, баба, известна под името Глухата Марина, кметът Велизар Вампора, овчарят Димо Вълкобореца: това са само част от героите с цветущи прозвища, обитаващи на пръв поглед обикновеното селце Кралево.

Освен с чепатите си жители обаче, Кралево интригува и с още нещо… Транспортно произшествие с един от селяните повлича крак, отключвайки поредица мистериозни събития, които разбунват духовете в селцето. Напрежението се покачва още повече, след като смъртта оставя своя отпечатък от къща в къща. Не след дълго се оказва, че преди време Кралево се е опитало да заличи зловеща тайна… тя се е спотайвала години наред и сега е излязла от отдавна утъпкания си гроб, за да търси сладко отмъщение. На фона на тази мрачна картина допълнителен колорит на романа придава местният пръч с гръмкото име Краля – обикновен брадат козел или пък нещо друго…

Книгата е част от поредица Magica на ИК „Изток-Запад“ за романи от света на фантастичното или свръхестественото. Приносът на Лора Лазар към тази поредица е вторият български такъв след „Ернам“ на Анатоли Кръстев и Тодор Касабов.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |