5 коментара
who

Наближава Денят на Доктора

Най-накрая излезе свестен тийзър за специалния юбилеен епизод на „Доктор кой“.

23 ноември 2013 – датата, на която ще се излъчи специалният епизод за 50-годишнината на най-дългия фантастичен сериал в историята на телевизията. Няма какво повече да се каже като уводно изречение – феновете на Doctor Who отдавна чакат този епизод, чели са много за него и просто нямат търпение да го видят. Наясно с това нетърпение, маркетолозите от BBC ни измъчиха до краен предел и се забавиха максимално с пускането на трейлъри и тийзъри. До такава степен, че във Великобритания специално обявиха, че преди и след първия епизод на новия сериал „Атлантида“ ще е излъчат тийзъри за юбилейния епизод, а накрая тийзърите представляваха 4-секундни клипчета с името на епизода и датата за него, изписани на черен фон. Да кажем, че това беше разочароващо, ще бъде много меко. И въпреки това, нетърпението да видим епизода все повече расте.

Ето че днес BBC пуснаха хубав тийзър за The Day of the Doctor. И то не просто хубав, а такъв, който да ни надъха до краен предел и да ни накара да съжаляваме, че 23 ноември е толкова далеч. Вижте го:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Този тийзър вероятно е най-хубавият, който британската обществена телевизия някога е правила за каквото и да е. Очевидно е предназначен за истинските фенове на „Доктор кой“ и е ПРЕТЪПКАН с препратки към минали епизоди. Виждаме всички минали доктори с акцент на първия, десетия и, естествено, текущия единайсти. Виждаме най-отявлените врагове на Доктора – далеци, сайбърмени, тихи и др. Най-култовите придружители – Клара, Роуз и Сара-Джейн. Ключови за епизодите места и моменти. Всичко това в замръзнали пози (подчертаващи 3D-то, в което епизодът ще бъде показан в отделен тв-канал и няколко кина във Великобритания) и на фона на епичен саундтрак, преработена версия на стандартната мелодия.

Към този момент наистина няма какво повече да искаме. И без друго бяхме надъхани за специалния епизод, след този тийзър вече сме убедени, че става дума за суперспециален епизод. Или поне за нещо, което ще уважи дългата история на този персонаж. Феновете трябва да са доволни – можете да гледате тийзъра около 10 пъти и пак ще откриете нещо ново, което не сте забелязали предишния път. Видяхте ли например кралицата на Ракносите (от коледния епизод 2006 с Дона Нобъл), кораба на Слидийните (който се разбива в Биг Бен) или числото 17162311 (намек, че епизодът ще бъде излъчен на 23.11 от 17:16 часа по Гринуич)? Макар нищо от това да не съдържа никакви подсказки за това, което ни чака, лоялността на запалените фенове, обичащи да се задълбават в детайли, определено е поощрена.

Колкото до трейлър със сцени от самата серия – такъв може и да не доживеем, защото Стивън Мофат и екипът този път наистина се стараят да не допускат абсолютно никакви детайли за епизода да излизат преди самото му излъчване, което ще бъде едновременно в 75 държави (България липсва от списъка, но пък ги има Уганда и Зимбабве). Е, все още нещо ще бъде отпуснато по някое време, но засега – толкова! Пак не е малко.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата