3 коментара
fox nbc novi stari

Нови сериали, извадени от кошчето

Мъртвите се връщат към живот, а в Древен Египет дворцовите интриги се подправят с фентъзи.

Явно са настанали мрачни времена за телевизионните продуценти и те толкова няма от какво да избират, че решават да инвестират в преди време отхвърлени проекти. Разбира се, това може да се окаже и за добро, предвид описанията на двата бъдещи сериала, които визираме в тази статия.

Започваме с наглед по-интересния. През 2011 на Fox се предлага пилотен епизод за „Йероглиф“. Действието на сериала се развива в Древен Египет, където фантазия и реалност се преплитат. Hieroglyph проследява приключенията на умел крадец, който е измъкнат от затвора, за да върши поръчки на фараона и се оказва забъркан в дворцови интриги с изкусителни робини, криминални типове и… а, да, няколко магьосника. Създатели на сериала са Питър Чернин („Възходът на планетата на маймуните“), Катрин Поуп („Ново момиче“) и Травис Бийчам („Огненият пръстен“, „Сблъсъкът на титаните“). Мигел Сапочник („Експериментът“) също ще е изпълнителен продуцент, но и е режисьор на пилотния епизод.

Изображение с име: 4183629019_a1313ea53e_z

Звучи много интересно, но Fox тогава са отказали. Две години и една игра на тронове по-късно програмните директори в телевизията премислят. „Искахме да направим сериал с измами, секс, интриги и фантастични сюжети – какво по-добро място за това от Древен Египет?“, е казал съвсем наскоро Кевин Райли, президент на отдел забавление за Фокс, по случай поръчката на цял сезон от 13 серии. „Травис Бийчам има изобретателен ум и е съчетал всичко това в една завладяваща нова драма.“

Е, пресилено е да очакваме още една „Игра на тронове“ в египетска обстановка – все пак Fox е ефирна телевизия и не могат да си позволят твърде много голи сцени или кървища. Въпреки това и въпреки първоначалния отказ от сериала, концепцията изглежда интересна и стискаме палци за един хубав и дълголетен сериал!

Изображение с име: the-returned
"Върнатите" е нов френски сериал за хора, които се връщат от смъртта. Какво общо има той със следващия проект, четете по-долу.

Вторият проект, за който ще ви разкажем, се казва Babylon Fields. Той е лансиран още за зимата 2007/08, но не е харесан. Днес обаче NBC го е изровила от архивите и е решила да направи нов пилот за него, с потенциал за поръчка на цял сезон. В него мъртвите се връщат към живот, но не за да ядат човешка плът, а просто защото не им се умира. Те са си почти нормални хора, които просто се разхождат с дупки от куршум в гърдите и полуотрязани лица и може да са следващата стъпка в еволюцията на човека. Естествено, тяхното чудодейно завръщане в света на живите изненадва доста хора и причинява немалко проблеми.

Пилотен епизод за Babylon Fields вече е направен, но ще трябва да се заснеме наново – вероятно сценарият ще се преработи, а и повечето от актьорите вече няма да са на линия. Идеята е на неособено известните Джералд Куеста и Майкъл Аткинсън. Братът на Джералд, Майкъл Куеста, пък е режисьор. Преди 5 години вероятно е звучало оригинално, но днес, след придобиващия световна известност френски хит „Върнатите“ и след като ABC обяви Resurrection – не чак толкова. Стария пилот можете да гледате тук:


Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата