star wars

Новини за Star Wars 7, Star Wars Rebels и Star Wars: TCW

Какво ново около бъдещето на „Междузвездни войни“ на големия и малкия екран?

Откакто Дисни купи Star Wars за 4 милиарда, около франчайза се заформиха много идеи и планове, които тепърва ще се реализират. Съответно, новините около всички тези проекти също са доста.

Най-важната е, че, както очаквахме, ще може да има леко закъснение за филма, който ще започне новата кино-ера за Star Wars – „Междузвездни войни: Епизод 7“. Годината остава 2015, но вместо през лятото, филмът вероятно ще бъде готов за 11 ноември. Около каста също има развитие – оказва се, че Харисън Форд не е решил дали да се появи във филма или не – според първоначалната информация, цялото трио от епизоди 4, 5 и 6 трябваше да има роля в 7, но това явно не е на 100% сигурно. Саоирс Ронан („Скитница“) пък се е явявала на кастинг пред екипа, което означава, че има шанс да видим и нея в следващите филми. Нищо от казаното в този абзац обаче не е официално потвърдено.

Другите новини са около анимационния сериал, който ще почне още от догодина – Star Wars Rebels. Екипът пусна ново клипче, в което разкрива повече за членовете си, тяхната работа и планове.

Бутон за зареждане на YouTube видео

При положение, че голяма част от екипа се състои от хората, които направиха Star Wars: The Clone Wars, то е логично, че „Междузвездни войни: Бунтовници“ ще бъде в същия стил и визия. Сюжетът ще се развива във между третия и четвъртия филм и ще включва нов злодей, който ще бъде основен за сериала – Инквизитора.

Официалното резюме на сериала гласи следното: „Настанали са мрачни времена, благодарение на злата междугалактическа империя, която увеличава властта си, планета по планета. В началото на сериала имперските войски са окупирали отдалечена планета, управляват я с желязна ръка и съсипват живота на местните. Но сред тях се надигат неколцина, които се опълчват на щурмоваците и се борят за свобода – това е съобразителният и смел екипаж на кораба Гоуст (Призрак). Заедно, тези хора ще се изправят срещу нови злодеи, ще преживеят вълнуващи приключения и ще станат герои.“

Изображение с име: the-inquisitor-star-wars-rebels

Очакванията на критиците са за малко по-умна анимация, отколкото се предполага за нещо, предназначено за деца. Star Wars: The Clone Wars започна да засяга много теми и сюжети, по-подходящи за възрастни към края си, което ни дава основания да очакваме новият сериал да продължи в същия дух. Нещо повече, в екипа са Саймън Кинбърг (сценарист на предстоящия X-Men: Days of Future Past и един от очакваните филми-разклонения по Star Wars), както и Грег Уайзман, който е създал анимацията Gargoyles, смятана за една от най-сложните такива на Дисни от 90-те.

Е, въпреки това, не бива да се отвличаме в надежди и да прекаляваме с очакванията. Все пак това си е сериал на Дисни и целта е да се зариби новото поколение деца, благодарение на което франчайзът да остане жив още много години.

Важна новина има и за феновете на Star Wars: The Clone Wars. Епизоди, които да завършат започнатите сюжети все пак са направени и дори вече са почти готови. Кога точно ще ги видим още не се знае, но най-вероятно те ще бъдат излъчени през първата половина на 2014. Те ще включват една от най-предизвикателните мисии за Йода и много други интересни моменти.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата