2 коментара
Coulson-Agents-of-SHIELD-Wallpaper

Агентите от ЩИТ ще пресекат пътя си с Тор

В един от следващите епизоди агентите ще трябва да се справят с последиците от събитията в „Тор: Светът на мрака“.

Ако мислите, че „Агентите от ЩИТ“ не може дори да започне да се сравнява с „Отмъстителите“ и другите филми на Марвел, то със сигурност не сте сами. Сериалът много успешно доказва защо блокбъстърите от големия екран не могат току-така да доведат до успешни сериали. Многото пари за специални ефекти са един от козовете, на които филмите разчитат, но той няма как да се приложи и в един телевизионен проект. Именно затова и в сравнение с показаното в „Отмъстителите“ или дори в трейлъра за „Завръщането на първия отмъстител“, агентите от сериала приличат на залязваща фирма за таксиметрови шофьори.

Така или иначе, Дисни, Марвел и ABC все още не смятат да се отказват от сериала, въпреки че рейтингите са на път да паднат двойно в сравнение с тези на първия епизод. В тяхна защита – часът на излъчване е много труден и конкурентен, а и бройката от над 7 милиона зрители все още звучи приемливо. Един от триковете, който сценаристите в сериала ще приложат за спиране на нисходящата тенденция (а и такъв, който всички очакват още от самото обявяване на проекта), е свързване на събитията в него с един от големите филми. Избран е най-актуалният – „Тор: Светът на мрака“.

Изображение с име: agents-of-shield-affiche-poster

Очаквате да видите Локи на малкия екран? Не, едва ли ще е нещо толкова забележително. Но за епизод 1.08 „Кладенецът“, който ще се излъчи на 19 ноември в САЩ (20 ноември българско време), описанието в IMDB гласи следното:

„След събитията в Thor: The Dark World Колсън и агентите от ЩИТ трябва да разчистят останките. Една от тях обаче заплашва да унищожи член на техния екип.“

Каква е тази останка? Може би частица от мистериозната и всесилна субстанция Етер? Или някой случайно оцелял тъмен елф? Ще трябва да гледаме епизода, за да разберем, но е много вероятно сценаристите да разчитат на нашите познания по втория филм за Тор. Въпреки това, едва ли този епизод ще стане повод за истински супергерой да се появи по телевизията, камо ли някой от известните.

Изображение с име: Brett-Dalton-in-MARVELS-AGENTS-OF-SHIELD-TV-Series

Сценарист на епизода е Моника Овузу-Брийн (тя е една от изпълнителните продуцентки, като същата роля е имала и в продукции като „Наричана още“, „Изгубени“, „Експериментът“, „Революция“ и „Чародейките“). Режисьор пък е Джонатан Фрейкс, известен с ролята си в „Стар Трек: Следващото поколение“ и режисурата си на еднократни епизоди от редица по-малко известни тв-сериали. Сред гостуващите имена в актьорския състав се откроява Питър МакНикъл („Ловци на духове 2“, „Али Макбийл“), който ще играе професор Елиът Рандолф.

Навярно никой не е изненадан от факта, че Agents of S.H.I.E.L.D ще се възползва от тази възможност за повишаване на рейтингите. Много е вероятно и целта да бъде изпълнена, въпреки че препратката към очаквания блокбъстър е само на хартия. Въпросът е дали дотогава сценаристите ще са изчистили своите пропуски и ще предложат нещо, което да задържи новите зрители и за следващите епизоди? Ако пък не, следващата възможност за засичане на филмовата и телевизионната вселена, Captain America: The Winter Soldier, ще бъде предоставена само след 5 месеца…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата