7 коментара
is

Iscariot – проект за български късометражен фантастичен филм

Проект за български късометражен фантастичен филм с елементи на драма и психо-трилър има нужда от вашата помощ.

Изображение с име: Dino
Дино Фетчер ще влезе в ролята на капитан Бенет

Отдавна си задаваме въпроса „Кога ще видим българска фантастика?“, но досега не сме видяли светлина в тунела (имаше опит за нещо в тунела с „Номер 1000“, но то определено не беше светлина). Българското кино и сериали в последните години бележат забележим успех, но все още няма нищо в сферата на фентъзито или фантастиката.

Екип от млади и ентусиазирани българи обаче са на път да променят това, стига да им се помогне. Хората зад „Iscariot“ искат да създадат оригинален късометражен фантастичен филм с елементи на драма и психо-трилър.

Във вселената на Iscariot, 200 години след създаването на първата флота с междузвездни кораби, Земята е разделена на пет супер сили. Двете най-силни между тях са Allied Earth League (бившите САЩ, Канада, Мексико, Южна Америка и Великобритания) и United Earth Federation (Китай, Русия, Япония, Австралия и по-голямата част от Азия).

Открити са нови източници на гориво и енергия. Клонирането, роботите и кибернетичните подобрения са достъпни само за най-богатите, а някои са напълно нелегални. Най-ценният ресурс в галактиката са обитаемите светове, които могат да бъдат колонизирани. Те са толкова рядко срещани, че заради тях се води най-големия военен конфликт в човешката история – Aether War (или Третата световна война). Войната между Allied Earth League и United Earth Federation се води изцяло в космоса и приключва с победа за първите и подписване на мирния договор Тера.

Изображение с име: 2
Екипът на продукцията

Разпускането на части от флотилията на суперсилите обаче води до бум на частните полувоенни компании, които оперират извън закона и Женевската конвенция. Те служат като армии под наем за платежоспособните.

Iscariot започва девет години след тези събития. Allied Earth League са направили откритие на далечен свят, което може да промени историята на човечеството завинаги. Там е създадена колония и се поставя началото на таен изследователен проект с кодово име Daedalus. Капитан Джеймс Бенет, герой от войната, е натоварен със задачата да защитава колонията.

http://www.youtube.com/watch?v=N2gA1Sh41N4

Капитан Бенет се озовава в стая за разпити, обвиняем в държавна измяна. Агентите, които го разпитват, изглежда имат нечисти мотиви. Докато те се опитват да измъкнат от него код, който ще им даде достъп до проекта, капитанът започва да подозира, че може би те не са хора. Истината обаче може да е извън достойнство и човечност.

За ролята на Бенет е избран Дино Фетчър, режисьор е Алекс Петрова, сценарист Анди Михов, а продуцент – Ина Занева. Както си личи, екипът не разполага с много средства и няма амбиции за нещо скъпо и феноменално (засега). Изборът на британски актьор за главната роля обаче е повече от подходящ – не само защото изглежда симпатичен, а и защото много българи се насочват към англоговорящи сънародници за запълване на ролите в проектите им. Техните акценти рядко са по-малко забележими от тези на екипа (справка – отново горното клипче) и това прави целия проект да изглежда долнопробен. Тук случаят не е такъв, а и идеята изглежда интересна, оригинална и добре обмислена. Ако искате да подкрепите проекта и да помогнете за осъществяването му или просто искате да разберете повече за екипa и сюжета посетете страница му в Indiegogo.

http://www.youtube.com/watch?v=QPaRXcwEyxk

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата