4 коментара
helix-poster

Първи трейлър за Helix

Телевизия Syfy най-накрая показа кадри от новия си вълнуващ проект Helix.

Макар Defiance да не се оказа чак толкова завладяващ сериал, колкото се надявахме, и макар телевизия Syfy (вече) да не се слави с най-оригиналните идеи и качествени проекти, все още има един проект, който ни кара да потръпваме в очакваме. Става дума за сериала „Хеликс“*, който започва от януари 2014. В него действието ще се развива в Антарктическа база, където нов вирус, създаден от хората, заплашва да покоси не само работещите там, но и целия свят, ако излезе от Ледения континент.

Оказва се, че това описание е само върхът на айсберга. В новия трейлър, който телевизията днес пусна, виждаме част от това, което всъщност ще се случи във въпросната база. Макар все още да не виждаме нищо оригинално, черното масло и заразените изглеждат доста обещаващо.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Премиерата е на 10 януари (11 януари българско време), а епизодите на сериала ще бъдат „много свързани“ един с друг. Създател на сериала е Камерън Порсанде, а в главните роли са Били Кембъл, Хироюки Санада, Кира Загорски, Марк Ганиме, Джордан Хейъс, Миигуън Феърбрадър, Катерин Лему и Нийл Нейпър. Както разбрахте от трейлъра, в проекта за замесени още Рон Мур от „Бойна звезда Галактика“ и продуценти от „Досиетата Х“ и „Изгубени“. Фактът, че те не са наименовани, както и че не познаваме почти никого от актьорския състав, не ни вдъхва доверие, но поне се вижда, че режисьорът е направил максималното с ограничения си бюджет. Да се надяваме, че сценарият ще предложи качество, което да компенсира всички останали потенциално проблемни точки.

* Helix по принцип означава винтова или витлова линия – триизмерна линия, подобна на извивката на винт, нещо като спирала в триизмерното пространство. Формата на ДНК-молекулата съдържа две такива линии, свързани с отсечки помежду си. Но тъй като очакваме, че Helix всъщност ще бъде името на базата, където ще се развива действието, предполагаме, че „Хеликс“ ще бъде и най-точният превод на заглавието.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата