temple-run-android

Temple Run ще става на филм

Игричката за мобилни телефони ще превзема киното.

Изображение с име: temple-run-2-android-2Ако имате смартфон и обичате да играете игрички, вероятно сте попадали на Temple Run. В нея вие сте археолог-изследовател тип Индиана Джоунс (или Туум Рейдър за момиченцата), който краде древна статуетка от храм, бива подгонен от чудовището в него и трябва да пробяга максимално количество метри преди да бъде неизбежно изяден, пребит, изгорен или удавен. Няма сюжет, но пък е с красива графика, разнообразна е и е зарибяваща.

Вероятно поради тези причини, тя е една от най-големите хитове в Google Play. Не може да се мери с Angry Birds, разбира се, но е сваляна милиони пъти. Това е привлякло вниманието на Warner Bros и студиото е решило да инвестира във филм, направен по Temple Run! Още не се говори за сценарий или бюджет, но е нает Дейвид Хейман (филмите по „Хари Потър“) за режисьор.

Няма да коментираме креативната дупка, в която явно са изпаднали тези в Холивуд, но още отсега има редица фактори, които не вещаят успех на филма. Първо, самата игра, макар и популярна, не е чак толкова разпознаваема. Второ – тя няма никакъв сюжет, което означава, че такъв тепърва ще трябва да се мисли. И трето – самата игра очевидно е вдъхновена от „Индиана Джоунс“ – де факто, ще се работи по филм, направен по игра, направена по друг филм.

От друга страна, никога не се знае откъде може да изскочи нещо интересно – може пък Хейман да се справи с цялата работа блестящо. Липсата на конкретни моменти или сюжети от играта дава свобода на филма, от която един творец на място може да се възползва. А самата концепция със сигурност има повече потенциал от готвения филм по Angry Birds или The Lego Movie. Ето защо ние ще продължим да следим новините около проекта и да ви информираме ако има нещо по-интересно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата