По-дълъг трейлър за The Time of the Doctor

Коледният епизод ще е последният на Мат Смит.

След невероятния успех на 50-годишнината на сериала „Доктор кой“ е трудно да повярваме, че Мат Смит ще си тръгне. Също така, след дългото чакане на специалния епизод и емоционалния му заряд, някак странно изглежда, че наближава следващият.

Но така или иначе, нещата в Doctor Who продължават да са много интересни! Коледната серия ще представи последното приключение на 11-тия Доктор (или 13-тия?) и ще се сбогува с него по адекватен начин (или поне това обещава Стивън Мофат). Предишното тийзърче не показа много, но трейлърът на BBC America дава заявка за още един прекрасен епизод.

Отново получаваме потвърждение, че в епизода ще видим екземпляри от най-страшните вражески раси във вселената на сериала, както и разбираме повече за „старата приятелка“ на Доктора – ако не името й, то поне как изглежда и че също е лоша.

Може би най-интересният аспект на този трейлър е връщането към епизод 6.11. Тогава Доктора се изправи срещу най-големия си страх в хотелската стая с неговия номер, но камерата така и не показа кой е той. Вече е безсмислено да спекулираме, защото явно ще научим след само 5 дни, когато епизодът ще излезе.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

Не мога да цитирам точно, но малко преди да го спаси направи някакъв коментар – в смисъл че преодоля какви ли не препятствия, а краят му ще дойде заради някакъв стар незначителен човечец (беше свързано с четирите почуквания).

Неделчо Ласков
Nedelcho_Laskov

Как ще го е обидил? Той му спаси живота…

Петя Ивайлова
petia84

Аз имам надежда за Капалди – формулата със сигурност е разчупена – поне няма да се сваля с Клара и други придружителки, а и вероятно следващият компаньон ще е мъж. Юбилейният епизод ми хареса повече, но пък когато Тенант си отиваше всичко беше някак прекалено лигаво – той повтаряше вече от дълго време, че не иска да си ходи, а към края даже обиди бащата на Дона…

Петър Атанасов

Не съм чел ревюта, но бих се присъединил към критикарите. Изобщо не ми хареса коледният епизод, а Мофат започва да ми губи кредита на доверие. Силно се надявам нещата да се променят с Капалди, но вече клоня към усещането, че отиват на зле. Това, че гледам фантастика, не означава, че могат да се оливат с измишльотините и липсата на логика. А когато това стане, трябва поне да компенсират с емоционален заряд, който през 95% от епизода, за мен, липсваше. Единственият трогателен момент беше свалянето на папийонката и донякъде краткото видение с Ейми. Останалото беше сякаш претупано.

И 50-годишнината, и коледния епизод можеха да спечелят от удължаване с 10-15 минути, за да развият по-добре някои елементи на историята и да придадат повече логика и реалистичност на нещата. Самата регенерация пък явно искаха да са оригинални като я направят мигновена, ама уви – не се получи добре. За какво ги вкараха ангелите един Бог знае, а тихите даже ги окепазиха – бяха една от най-страшните извънземни раси в сериала, а след този епизод са просто някакъв пренебрежим фон. Няма да коментирам пукнатината и магическото прехвърляне на регенерации. Клара продължава да ми е антипатична и смятам, че е крайно време да я махнат и да измислят нещо ново за придружителка – извънземна, или пък от друг времеви период, но формулата най-накрая да се разчупи. За съжаление, май ще си остане още дълго време, дано поне стане с една идея по-симпатична.

След 4-ти сезон си казах, че сериалът вероятно никога няма да бъде толкова добър. Оказах се прав – не че нямаше много интересни моменти и истории, но така и не можа да ме грабне така, както тогава. Сега имам чувството, че от търсене на много грандиозност сценаристите прегоряха и нещата тръгват надолу. Дано греша и дано ерата на Капалди ме опровергае.

Петя Ивайлова
petia84

Много хора разкритикуваха епизода, но според мен не беше зле – краят на Мат Смит беше много по-елегантен и изпипан от този на Тенант. Само регенерацията ме разочарова. Първия път като я гледах, мигнах и я пропуснах – наложи се да превъртя малко…