Вдъхнете от боговете

„Дъхът на боговете“ на Бернар Вербер и ИК „Колибри“ продължава поредицата, започната от „Танатонавтите“

С удоволствие ви съобщаваме, че скоро ще излезе продължението на „Ние, боговете“ или четвърта част от поредицата за „Танатонавтите“ на Бернар Вербер и ИК „Колибри“ – „Дъхът на Боговете“. Засега тази поредица остава най-високо оценена от нашите ревюта и, въпреки че не е за всекиго, ние продължаваме да я препоръчваме.

Отново се срещаме с Микаел Пенсон и неговите приятели, преминали в „отвъдното“. На планетата Еден става все по-напечено: курсистите, обучавани за богове от древногръцки богове и герои, все така се съревновават, мнозина отпадат. Богоубиецът продължава да действа и да остава все така забулен в мистерия. Микаел Пенсон пък е разкъсван от чувствата, които изпитва към Афродита и Мата Хари… Втори том на „Ние, боговете“ и предпоследната част от поредицата обещава да е също толкова интересна!

Бернар Вербер става известен през 1991, когато издава романа „Мравките“. Следват „Денят на мравките“ и „Революцията на мравките“, а по-късно и „Танатонавтите“, „Империята на ангелите“ и „Ние, боговете“. Авторът е успешен и с т.нар. експериментални книги, сред които изключително популярната „Енциклопедия на относителното и абсолютното знание“. Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Дъхът вече е излязла, така че можеш да си спокойна 🙂 Лошото е, че има още една, която не знам колко ще я чакаме 🙁

Деси

Точно започвам „Ние Боговете“ и дано „Дъхът“ да излезе докато я свърша. т.е. скоро -много скоро 😀 Вербер направо душевно ме „изнасилва“ с неговите книги. Не, че е кой знае колко гениално, но когато срещам собствените си мисли сред страниците се побърквам. Много е проницателен. Понякога си мисля, че написаното там не е плод на неговото въображение, а голяма доза истина. Но имам една голяма критика относно кориците, които се изработват в България за неговите книги – ужасно апатични и безинтересни. Само може би Танатонавтите е с малко по-приятна корица, но останалите са все едно плод на някой ужасно бездарен графичен дизайнер, който дори не си е направи, труда да прочете за какво става на въпрос в книгите. Като гледам „Дъхът на Боговете“ от сега се примирявам със следващата, която ще е с грозните корици. Ама никаквво творчество и въображение… Жалко

Петя Ивайлова
petia84

Най-после! Вече се бях отчаяла, че няма да излезе! 🙂