1 коментар
sif-carter

Marvel ще набляга повече на телевизията

Лейди Сиф от „Тор“ ще гостува на „Агентите от ЩИТ“, а агент Картър от „Първия отмъстител“ ще оглави собствен сериал.

Когато комиксовият гигант Marvel обяви плановете си да направи телевизионен сериал, феновете бяха въодушевени. Възможността за потапяне във вселената на супергероите-отмъстители всяка седмица изглеждаше чудесно. „Агентите от ЩИТ“ обаче се оказа огромно разочарование, което продължава да губи рейтинг.

Продуцентите обаче все още не са готови да се откажат от експеримента си. В опит да надуят малко статистиките, те ще направят истинско пресичане с филмовата вселена, като поканят актрисата Джейми Алекзандър в сериала! Джейми играе лейди Сиф, бойната другарка на Тор. Според слуховете, тя ще бъде изпратена със специална мисия на Земята и ще се засече с агентите на родната ни планета. Събитието ще се случи още в 15-ти епизод.

Изображение с име: Lady-Sif-Jaimie-Alexander-Agents-of-SHIELD

Гостуването на красивата актриса от филмите за Тор със сигурност ще предизвика поне малко интерес към сериала, стига това да не бъде поредният евтин опит за привличане на зрители (както предишното обещание за пресичане с „Тор“, което се оказа скучновато и без никакви последици за общата история).

А ако това не ви е достатъчно, то има и още няколко причини да не се отказвате от сериала. Първата са уверенията на сценаристите, че имат план, който тепърва ще се разкрие, но си заслужава да бъде изчакан. Втората е предстоящото гостуване на Бил Пакстън, който ще има своя история за цели 4 епизода. В сериала ще вземе участие и човека, създал половината Марвелова вселена, Стан Лий, всъщност още в следващия епизод. Очевидно хората зад сериала правят всичко възможно да спасят проекта си. Друг е въпросът доколко това е възможно – може би просто Марвеловата вселена, в този й вид, не е подходяща за телевизия, а само за кино.

Какъвто и да е резултатът от последните отчаяни опити за оцеляване на Agents of S.H.I.E.L.D, почти е сигурно, че ни очаква поне още един телевизионен сериал (не говорим за четирите, които ще тръгнат по Netflix) – Agent Carter. Нея трябва да я помните от „Капитан Америка: Първия отмъстител“, а по телевизията тя (надяваме се да е същата актриса, макар още да не се знае) ще преживява приключения през 40-те, след като Стив Роджърс / Капитан Америка е замразен в морето.

Изображение с име: agent-carter-tv-series-writers

По сериала ще работят Тара Бътърс и Мишел Фазекас – като сценаристки и изпълнителни продуцентки. Те придобиха известност със сериала „Жътваря“, като са работили също по „Куклена къща“, „Хаваи 5-0“ и предстоящия „Възкресение“. „Агент Картър“ ще върви по ABC, същата телевизия, която излъчва и „Агентите от ЩИТ“.

Явно е, че Marvel и ABC не се скъпят откъм привличането на доказани творци и търсят начин да превземат телевизионните зрители. Стискаме палци все някога да успеят.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата