Премиерни дати за Da Vinci’s Demons 2, Under the Dome 2, Extant

…А също и нов трейлър за „Демоните на Да Винчи“

Един от най-добрите сериали за миналата година беше дебютиращият „Демоните на Да Винчи“. Феновете на продукцията очакват втория й сезон с нетърпение и днес ще ги зарадваме, че той ще започне на 23 март наше време. Поръчката е разширена до цели 10 епизода, а вече имаме и по-пълен трейлър (не че предишният беше скромен откъм разнообразие на показаните сцени, но този дава по-близък поглед върху това, което ни очаква).

Междувременно, CBS обявиха премиерните си дати за новия си сериал Extant и за втори сезон на „Под купола“. Въпреки че първоначално се планираше двата сериала да се излъчват в една и съща вечер, в последствие програмните директори са ги разделили. Причината – със Стивън Спилбърг зад кадър и с Холи Бери в главната роля, Extant няма нужда от комбинация с хитов сериал, за да събере публика – той самият вече е гласен за успех.

Припомняме, че в него ще става дума за космонавтка, която се завръща на Земята след едногодишна мисия в космоса. Но докато е отсъствала нещата доста са се променили и тя се чувства като архаичен остатък от миналото. Излъчването на сериала ще започне от 3 юли наше време.

„Под купола“ пък ще използва самия Стивън Кинг за сценарист на първия си епизод. Интересно ще е да видим накъде ще поеме историята оттук нататък, а отговорът на този въпрос ще започне да се изяснява от 1 юли наше време.

И така, за да обобщим – Da Vinci’s Demons продължава на 22 март, Under the Dome – 1 юли, Extant – 3 юли.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
7 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Щом има фенове на Платон не виждам защо да не направят стиймпънк сериал и за него, по примера на Да Винчи 🙂 В Древна Гърция 100% е имало също много интересни междуособици, брутализми и дворцови интриги, като там винаги може да се вкарат и митични елементи за повече фантастика 🙂

Сега като се замисля, това наистина е интересна идея – досега Древна Гърция е представяна все в по-детски сериали, където Херкулес/Язон/Зина принцесата войн побеждават злите митични същества и се опълчват на боговете, за да защитят доброто и справедливото. Не се сещам за сериал за тези период и място от типа на „Демоните на Да Винчи“, „Игра на тронове“, „Бялата кралица“ и т.н. Би било интересно 🙂

Петя Ивайлова
petia84

Не се споменава Платон – наблягат повече на личния живот на Лоренцо и брат му, а също и на конспирацията, но е разбираемо – предполагам, че тези неща се гледат.

Nikak

Разбира се, че е бил интересен! Без него Марсилио Фичино и редица други интелектуалци нямаше да имат най-малко финансова подкрепа да се занимават с четене и преводи на Платон. И това е може би най-голямата заслуга на фамилия Медичи – субсидира изследвания на гръцката античност. Не знам дали този факт е отбелязан в сериала? Толкова епитафии от платоници от епохата отнася Лоренцо, че е интересно да се проследи. Дори не знам дали изобщо платонизмът е засегнат? Защото да се събираш с образовани хора и да четете Платон на старогръцки, не мисля, че е приумица на богат човек 🙂 Но повечето комерсиални продукти рядко намират време да бъдат чак толкова акуратни в сюжетите и образите, които създават 😀

Петя Ивайлова
petia84

Всъщност, след като гледах първи сезон, проверих повечето исторически факти – представени са коректно. А нещата, които очевидно са художествена измислица, се отнасят за периоди, които историята е пропуснала – не са някаква нова интерпретация, а са на мястото на белите петна. Затворен и странен може да бъде синоним на мистериозен, което е положителна характеристика. 😉 По-преди четох някои неща за Козимо Медичи, и мисля, че е бил много интересен (отново в добрия смисъл) човек.

nikak

Лоренцо е бил един от най-затворените и странни хора, както и повечето от фамилията Медичи 🙂 Затова не обичам да гледам модерни кривоинтерпретирани исторически теми от такива сериали. Но нека си има фенове. Така поне има шанс някой от тях да се заинтересува от истинските исторически личности. Има шанс?! 🙂

Петя Ивайлова
petia84

Лоренцо Великолепни ли? И аз го харесвам – както и начинът по който е изигран от Елиът Коуан – дано да го дават отново. За съжаление извратеният Риарио събра много почитатели, затова изглежда ще участва активно в сезона.

Иван Петков

Нещо не го виждам много по-умния Медичи из трейлърите. Той беше интересен герой, дано не го зарежат в Сицилия когато отиде Да Винчи в Южна Америка.