2 коментара
ABC 004ce

Трейлър за Resurrection

Мъртвите възкръсват в предстоящия напролет сериал по ABC.

Как бихте реагирали ако един ден на вратата ви позвънят починалите ви близки? Около този въпрос ще се гради новия сериал на американската телевизия ABC, който започва на 10 март (наше време). Писахме ви за интересната идея още миналата пролет, но чак сега имаме трейлър:

http://www.youtube.com/watch?v=4NFuU1CWpvA

Ако целият сериал ще се върти около намерено неостаряло момченце и шокираните му родители, май няма да е толкова интересен, колкото ни се струваше на ниво идея. Интернет ни уверява, че (вероятно в епизодите след пилотния) ще започнат да се появяват и други отдавна умрели жители на градчето Аркадия. Явно просто трейлърът иска да се фокусира върху гласената за най-сърцераздирателна сюжетна линия, която ще обхване целия пилотен епизод.

Дори и така, сериалът очевидно ще залага много повече на драмата, отколкото на свръхестествения елемент – той ще е само средство за трогателни събирания и неособено оригинални вътрешни и междусемейни драми. Поне такова впечатление получаваме от трейлъра – малцината журналисти, на които е бил показан пилотният епизод, твърдят, че е малко по-добре.

Изображение с име: cover-returned-350x532По въпроса за оригиналността, паралелите, които преди се правеха с френския сериал Les Revenants („Върнатите“), сега се превръщат в директни обвинения за кражба. Всъщност, сериалът е адаптация на роман на Джейсън Мот, наречен именно The Returned. Неговата идея е същата като на френския сериал. Трудно е да се каже кой от кого е откраднал в този случай, но е повече от ясно, че продуцентите на сериала се влияят от успеха и на двете. Проблемът е, че въпросът вече е отворил възможности за лош имидж на продукцията, както и това, че болшинството зрители не са очаровани от трейлъра.

Стискаме палци да грешим в първоначалните си подозрения и всъщност да ни очаква един много вълнуващ сериал. В главните роли са Омар Епс, Мат Крейвън, Девин Кели, Франсис Фишър, Къртууд Смит, Сам Хазелдайн, Самеър Армстронг, Николас Гонзалез, Марк Хилдрет, Ландън Гименез и др. Премиерната дата за САЩ е 9 март, което при нас е 10-ти.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата