Зоуй Салдана ще ражда бебето на дявола

Чернокожата актриса от „Стар Трек“ ще изиграе главната роля в предстоящия минисериал „Бебето на Розмари“.

„Бебето на Розмари“ е една от класиките на хорър романите, живееща в съзнанието на почитателите на жанра почти половин век след излизането си. Адаптацията за кино на Роман Полански година след излизането на романа пък получава номинация за Оскар за сценария си.

Време е историята да бъде модернизирана и инициаторът този път е американската телевизия NBC, която смята да заснеме минисериал от 4 части. Rosemary’s Baby е свръхестествен трилър, който разказва за млада двойка, която се нанася в стара сграда, обитавана от странни и ексцентрични съседи. Розмари сънува кошмар, че е изнасилена от дявола, след което забременява и започва да подозира за конспирация, оформяща се около нероденото й бебе.

При други обстоятелства, феновете едва ли биха се интересували особено от телевизионната модернизация. Но новината, че Зоуй Салдана ще изиграе главната героиня вероятно ще привлече доста внимание. Носителката на Сатурн за най-добра актриса стана известна с „Аватар“, след което открадна сърцата ни с новите филми „Стар Трек“.

Сценарият на минисериала, който се надяваме да е готов до края на годината, е от Джеймс Уонг (American Horror Story) и Скот Абът (Queen of the Damned) – две имена, работили по проекти, които уважаваме. Режисьор е Агнйешка Холанд (In Darkness, The Wire). Не са известни други имена от актьорския състав, но вероятно скоро ще има повече новини, тъй като снимките трябва да започнат още в края на януари.

С цели четири епизода, историята може да бъде развита добре и обогатена с неочаквани изненади. Вече знаем, че сценарият внася леки промени – двойката се мести в Париж, а не в Ню Йорк, и, очевидно, главната героиня е чернокожа, а не бяла. Нито един от тези елементи обаче няма значение за историята и нейното послание, така че няма да им обръщаме внимание. Стискаме палци само да не се окаже, че четири часа са твърде много и вместо да бъде обогатена, историята се провлачи.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Profa

Чернокожата актриса……..wow.

Петя Ивайлова
petia84

Дали ще станат на мода филмите за наследника на сатаната? Може онзи проект за филм по „Добри поличби“ най-после да се осъществи…(а се сетих за това, защото сюжетът на „Бебето на Розмари“ много ми напомни за сериала „Поличбата“ 😀 )