BG SciFi уебсериал с незрящи актьори

„Бай Кольо – Марсианеца“ разказва за едно извънземно, кацнало в Люлин.

Страната ни може да не е много богата или продуктивна в жанра, но не можем да се оплачем от липса на интересни идеи. А напоследък се намират и все повече хора, които да ги реализират, въпреки липсата на средства.

Днес ще ви разкажем за един нов български проект – научно фантастичен сериал с незрящи актьори. Той се казва „Бай Кольо – Марсианеца“ и е изпъстрен с комедийни моменти.

Марсианският пратеник на нашата планета Алтар жадува за заслужено пенсиониране. За зла участ, той е изоставен от своя подчинен в китния софийски квартал Люлин. Алтар трябва да се адаптира към новата ситуация докато намери начин да се завърне у дома. Той приема образа на опасния престъпник Бай Кольо Камата и попада в дома на нестандартно семейство, чиито членове са двама братя, малко момиченце и женски лабрадор. Извънземното се надява да намери в дома им временно убежище, поне докато нескопосаните агенти от Отдела за борба с извънземни не го оставят на мира. Общуването на двете междупланетни раси не се оказва никак лесно и поражда множество неочаквани и комични ситуации.

Сценарият и режисурата са дело на Димитър Парашкевов (с творчески псевдоним Джим Парашкевов), който от години работи с незрящи актьори и актьори със зрителни увреждания. Основната цел на уеб-сериала не е да прави пари или да носи слава на някого, а просто забавление и възможност за незрящите да покажат своите таланти.

Ако трейлърът по-горе ви е харесал, вижте епизодите в youtube канала, разгледайте сайта на сериала или неговата фейсбук страница. А ако смятате, че го заслужават, оставете и по един окуражителен коментар за проекта на тези хора.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |