angelskiqt eksperiment ttt

Джеймс Патерсън стъпва на българския тийн-пазар

Тийн-поредицата „Максимум Райд“ на утвърдения с бестселъри автор ще бъде издавана от Егмонт България. Първата книга е „Ангелският експеримент“.

Изображение с име: angelskiqt eksperiment cccДобра новина за феновете на книгите за тийнейджъри! Утвърденият с бестселъри (предимно кримки) автор Джеймс Патерсън започва да се изявява и в жанра на младите. На 18 февруари излиза първата книга от неговата поредица „Максимум Райд“, „Ангелският експеримент“.

Шест деца, без семейства и дом, бягат, за да спасят живота си. Всъщност направо летят, защото Макс Райд и нейните приятели притежават много и най-различни необичайни способности. Но те не знаят откъде идват, кой ги преследва, защо са различни от всички останали хора… и дали са предопределени да спасят човечеството, или да го унищожат.

„Ангелският експеримент” е дебютната книга за тийнейджъри на Джеймс Патерсън. Подобно на останалите му творби и тя моментално се нарежда в класацията за бестселъри на редица авторитетни издания. Романът е предевн на над 20 езика, а правата за екранизацията са закупени от Columbia Pictures.

Критиците го хвалят за екшъна, скоростта на сюжета и яркия стил за възрастни, който внася и в тийнейджърската литература. Дали той успява да направи нещо интересно и добро в жанр, който е успешен по-скоро комерсиално, отколкото по други начини, предстои да разберем.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата