Какво би написал един бог в манифеста си?

На 13 февруари ще се състои премиерата на „Манифестът на един бог“ от Стоян Авджиев, изд. „Изток-Запад“.

Младият български автор Стоян Авджиев прави своя дебют с доста амбициозен роман. „Манифестът на един бог“ смесва теология и хуманитаризъм, божествено и наука, втъкани в сюжет, изпъстрен с нови технологии и военни сблъсъци.

Младият Доминик Кейн не е обикновен колежанин – той има изумително мащабни идеи, които – подобно на всеки млад учен – мечтае един ден да превърне в реалност. В една знакова сутрин той е изненадващо посетен от двама военни, които му предлагат възможността и ресурсите да реализира брилянтния си проект – специална свръхтехнологична броня, която ще превърне притежателя си в полубог. Този проект е замислен да промени света, да спре войните, да даде огромно преимущество на американската военна машина. Но най-вече – той е замислен да бъде големият триумф на Доминик.

Но тъй като на този свят нищо не е даром, Кейн трябва да плати прескъпо за мечтата си. В желанието си да наложи своята безпределна мощ над всеки, героят губи всичко човешко у себе си, а жаждата му за власт застрашава най-близките му.

Романът ще направи своята официална премиера на 13 февруари от 19:00 в Orange center на ул. „Граф Игнатиев“ №18. На нея, разбира се, ще се представи и самият автор, който в момента следва философия в СУ.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Karabulev

Бог би започнал с типичен за манифест възглас: християни от всички страни – обединявайте се! Хахахаха! Заглавието ми е някак не на място, иначе идеята не е много за изпускане …

Petio

Kyv serial be,cql film! 🙂

Petio

Къв сериал,бе цял филм!

Валентин Стайков
Валентин Стайков

Наистиан идеята е доста обещаваща, бих я прочел 🙂

HmMm

Ideqta e mnogo dobra ako specheli pari da napravi i serial 🙂