4 коментара
doctor-who-season-8-to-have-at-least-13-episodes-twitter

Нов придружител за Доктора

Актьорът Самюел Андерсън се присъединява към актьорския състав за 8-ми сезон.

Изображение с име: Picture shows: SAMUEL ANDERSON as Danny.
Самюел Андерсън в ролята на Дани Пинк

Макар новият сезон на „Доктор кой“ да е далеч, въпросът „Какво ни очаква с Питър Капалди?“ яростно човърка феновете. Ще бъде ли новият Доктор сръдлив и пестящ се, като старите такива, или ще бъде енергичен и шеговит, като последните? Какви ще са отношенията между него и Клара? Завърши ли историята на Ривър Сонг?

Сякаш това не е достатъчно, главният сценарист Стивън Мофат хвърли още една неизвестна в микса – нов придружител. Дани Пинк е колега-учител на Клара в училището Коул Хил и от време на време ще придружава двойката в пространствено-времевите им приключения през новия сезон.

Няма друга официална информация, освен изявление на актьора зад него, Самюел Андерсън, в което обяснява колко е развълнуван да бъде част от такъв емблематичен сериал и актьорски състав. Но що за роля ще играе той предстои тепърва да видим. Ще има ли любов между него и Клара така както между Рори и Ейми или поне Мики и Роуз? Или ще бъде по-скоро самостоятелен герой, способен на свои собствени приключения като Джак Харкнес?

Вкарването на мъжки придружител с цел романс между него и придружителката не би било новост и засега изглежда, че това е най-вероятната цел на новото попълнение. Клара може и да не се е влюбвала в Доктора, но си позволяваше доста смели флиртове с него. Очевидно обаче, сега, след новото превъплъщение на извънземния пътешественик на Клара ще й трябва нещо по-подходящо за нейните години.

От друга страна, такова развитие на нещата би било леко скучно и повтарящо се. Вече сме виждали любов на борда на ТАРДИС и Мофат знае това. Трябва да помним и това, че Андерсън няма да се появява във всеки епизод, а само от време на време. Може пък този път наистина да ни се готви нещо ново и интересно. Или поне така се надяваме.

Иначе, малкото, което имаме за следващия сезон (очакван някъде през късното лято или есента тази година), е новият костюм на Доктора (долу) и снимки от снимачните площадки (по-долу). Стискаме палци Doctor Who да продължи да бъде все така интересен, ако не и още повече.

Изображение с име: doctor-who-peter-capaldi-costume
Новият Доктор и неговият костюм

Изображение с име: dw1n

Изображение с име: dw2n

Изображение с име: dw3n

Изображение с име: dw4n

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата