tainaron

Опознайте Тенарон отблизо

Изд. „Август“ ви кани на специалната премиера на романа „Тенарон. Поща от друг град“.

На 6-ти февруари от 18 часа в книжарница Хеликон – Витоша ще се състои официалната премиера на романа „Тенарон. Поща от друг град“. Книгата на финландската писателка Лена Крун излезе в края на миналата година, но чак сега читателите ще получат възможност да се запознаят с нея по-отблизо.

На събитието ще присъстват писателят Владимир Полеганов, критикът Александър Попов, преводачът Росица Цветанова и актьорът Владимир Марозов. Те ще ви разкажат повече за „Тенарон“ и ще ви изкушат да прочетете лиричните писма на главната героиня, попаднала в нов свят.

Изображение с име: Pokana Tenaron

Трийсет писма са написани от жена, която пристига на бял кораб в Тенарон, чудноват град отвъд океана, и остава завинаги там. Необикновените си преживявания тя споделя с приятеля си, бръмбара Сечко, който я въвлича непринудено в сериозни философски разсъждения за раждането, безсмъртието и промяната в привидно повтарящите се неща от ежедневието.

Докато лятото преминава в есен и приближава неумолимата зима, тя почти се влюбва в съня и неговия близнак – смъртта.

Елегията от езикови мелодии омагьосва съзнанието, като смесва философска лирика и фантастика в приказен стил.

Лена Крун е родена през 1947 година. Следва философия, психология и литература в Университета на Хелзинки и е писател на свободна практика. Автор е на двадесет и пет книги, романи, разкази, детски приказки, стихотворения, есета и радиопиеси.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата