Продължават Хрониките на Ририя

На 24 февруари излиза „Розата и бодилът“, втора книга от поредицата „Хрониките на Ририя“ на Майкъл Дж. Съливан, изд. MGB Books.

Примерът на Майкъл Дж. Съливан е вдъхновяващ за всеки млад писател. Той започва да пише книги за своята дъщеря, която страда от дислексия, но тя отказва да ги чете преди да ги е публикувал официално. Затова Съливан решава да ги пусне като самиздат, без да подозира какво ще последва. В крайна сметка романите му се превръщат в бестселъри и отварят пътя му към големите имена в жанровата литература.

На 24 февруари, понеделник, MGB Books издава „Розата и бодилът“, продължението на „Короносната кула“. Тя ще продължи предисторията на авантюристичния тандем Ейдриън Блекуотър – воин, който няма за какво да се сражава; и Ройс Мелбърн – крадец и убиец, който няма какво да губи.

В продължение на година Ройс Мелбърн се е опитвал да забрави жената, спасила него и спътника му от сигурна смърт. Тъй като се оказва, че Ейдриън също споделя мислите му, двамата крадци се завръщат в Медфорд, където се натъкват на напълно неочаквано посрещане – Гуен отказва да ги приеме. Тя е станала жертва на влиятелен благородник и се опасява, че Ройс не би се спрял пред нищо, за да отмъсти. С отпращането на крадците красивата калианка се надява да ги защити.

Но тя не осъзнава на какво са способни двамата. Особено когато става дума за голям залог.

За други, подготвящи заговор срещу кралството, уменията на крадците няма да се окажат толкова приятна изненада…

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

SargoS
Георги Димитров

Разбира се може и да съм в грешка за някои от заглавията, но на прима виста се сещам за поредицата за Джудетата- всяка от книгите беше разделена на 2 части, вярно че и книгите се водеха 1ва книга, 1 част ,2ра част и т.н. но ако се издават отделно е все едно „Властелина“ да се изаде в 3 книги и „Песен за огън и лед“ в 7… А и на английски издателствата ги пускат заедно… Не пиша против издателството от злоба или просто да си хейта, аз основно заради огромното ми разочарование от тях- „младо“ издателство с поне 1-2 ма доооста кадърни хора от екипа ( подбиращите авторите и книгите) и така да се изгаврят с финалната обработка на книгите… Дано се усетят и ако просъществуват да сменят редактора и преводача, че да можем да се насладим на книгите както си заслужава.

Кирил

Наистина в последно време някои издания на фентъзи са доста зле. Визирам преводи и редакции на някои книги, особено често при артлайн и мгб, даже и при бард. Надявам се с времето да се понаучат и продуктите им да стават по-добри.

Ирина

Само ще допълня, че не съм съгласна с Георги Димитров единствено по отношение на това, че „всяка книга се раздробява на максимално много части с цел да се вземат парите на читателя“. Ако си направи труда да провери оригиналните издания, ще види, че и там книгите са точно така „раздробени“, очевидно от самия автор.

Ирина

Много съжалявам, че и аз трябва да изразя огромно разочарование от преводите, които издателството предлага и пълната липса на редакция. Подборът им на книги е страхотен, за което ги поздравявам, но начинът на поднасяне напълно убива удоволствието от четенето.

Келвин Клайн

Моите наблюдения пък са различни. Книгите на MBG са страхотни, само кориците имат нужда да се пипнат още, другото си е файн.

SargoS
Георги Димитров

За мое голямо съжаление толкова стойностни и интересни книги бяха взети от това „издателство“ и за българския читател стана невъзможно да се наслади на майсторството на талантливите им автори… Явно в MBG думи като превод, редакция, визия не значат нищо… Дадох им шанс с 5-6 книги, но оставах взе по- разочарован- през половината време имах чувството, че всичко, което е направил преводача е да копира книгата в google translate и после да направи жалки опити да свърже изреченията в нещо смислено. Ако това не е достатъчно като добавим факта и че всяка книга се раздробява на максимално много части с цел да се вземат парите на читателя в поне двоен от реалния размер, мисля че става ясно защо съм толкова ядосан и разочарован от MBG. Жалко е че и на без това бедния от към издателства и нови книги и автори, български книжен пазар, една голяма част от по- интересните и нови автори си заминават и трябва да се четат на чужди езици.