Вече никой не иска да бъде човек

Американският римейк на Being Human няма да продължава след четвърти сезон.

Историята на призрака, вампира и върколака (и другия върколак) по Syfy скоро ще бъде завършена. Телевизията обяви, че последният епизод за тази година ще бъде и последен за Being Human. Така, след края на британския оригинален сериал „Да бъдеш човек“ миналата година, неговият американски по-малък братовчед също ще остане в историята.

Причината за края обаче не е нисък рейтинг или проблеми около продукцията. Напротив, тя е сравнително рядко срещаната, но и най-логичната – просто сценаристите чувстват, че краят на историята наближава и няма смисъл да я разтягат излишно. 52 епизода са достатъчни, за да бъде разказана тя по най-добрия начин.

being human s4 ep5 sally josh Syfy to End Being Human After Four Seasons

„Искахме да разкажем страхотна история от начало до край“, пише Сам Уитуър в своя туитър. „Не искахме да изстискваме концепцията докрай. Вярвате или не – това е творческо решение. Целият настоящ сезон беше предвиден да бъде последен от самото си начало. Всички сюжетни линии са завършени. Така искахме да си отидем.

Решението може да е изненадващо и тъжно за някои фенове, но още отсега изглежда правилно. Последните събития около Джош и Нора ги докараха до точка, от която не могат да се възстановят до първоначалните си образи според концепцията, а историята на Сали сякаш доближава своя край от няколко седмици насам. Изглежда това ще е един от малкото случаи, в които сериалът достига напълно естествения си край, без той да е прибързан или разтегнат. Това трябва да е поне малка утеха за натъжените му почитатели.

Докато чакате последните няколко епизода, можете да се порадвате на това клипче, в което актьорите благодарят на феновете и един на друг за прекрасните 4 години, прекарани в работа по сериала.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Иван Петков

Горещо ти препоръчвам сериалите, които си изброил, да са ти първи 🙂 Даже и в същия ред може да са 🙂

Offff

Мисля да го изледам. Ще си го запиша във списъка за лятото заедно със Firefly,Babylon 5, Battlestar Galactica etc. 😀