Дечурлига се забъркват с извънземно

Трейлър за предстоящия филм Earth to Echo

В края на миналата седмица излезе пълен трейлър на предстоящата научна фантастика Earth to Echo. Макар засега да не се планира излизане на филма по кината в България, трейлърът е интересен и говори за продукция, която вероятно би допаднала на много хора.

Става дума за група деца, които получават мистериозни съобщения на мобилните си телефони. Те успяват да стигнат до източника и намират извънземно, което се нуждае от тяхната помощ. Кръщават сладурчето Еко и се научават да комуникират с него, но трудностите едва сега започат.

Ако трейлърът ви напомня за „Извънземното“ и „Супер 8“, значи правилно сте разбрали целта на филма – да ни върне точно към тези фантастики от близкото и далечното минало. Носталгията към шедьовъра на Спилбърг със сигурност ще накара мнозина да дадат шанс и на Earth to Echo.

Хубавото в трейлъра е, че се загатва за силен емоционален заряд и ако не ново, то поне смислено модернизиране на старата идея. Всичко започва като детска игра за невръстните главни герои, но постепенно се превръща в нещо много по-голямо, сложно, трудно и опасно – почти като порастването.

От друга страна, употребата на found footage стила става все по-дразнеща с всеки следващ филм, а търсачите на изненади и оригинални сюжети едва ли ще останат очаровани. Режисьор на филма е Дейв Грийн, който досега е правил само късометражни филми и един минисериал за зомби-животни, а сценарист – Хенри Гейдън (работил по същия минисериал и една от късометражките на Грийн). В главните роли са деца, които също никога не сте чували.

Така или иначе – филмът излиза в САЩ на 2 юли. Ако сте в България и лентата ви е грабнала окото, сигурни сме, че ще намерите начин да го гледате.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |