4 коментара
kartinka

VIkings, From Dusk Till Dawn, Helix – подновени, Wonderland – не

3 добри сериала оцеляват, но разклонението на „Имало едно време“ е спряно след първия си сезон.

Краят на тази работна седмица се оказа доста пълен със събития откъм подновени и спрени сериали. За някои новините за добри, а за други – не чак толкова.

Vikings_S02P02,_LagerthaВероятно най-малко изненадващото подновяване е това на „Викинги“ за 3 сезон. След едва 5 излъчени епизода от тази година History Channel е направил поръчка за още 10 епизода, които да излязат през 2015 г. Качеството и популярността на сериала продължиха да растат и през тази година, като епизодите от втори сезон са били гледани по телевизията от средно 3,4 милиона човека. Критиците не просто хвалят сериала, а определят качеството на новите епизоди като значително по-добри от и без друго зарибяващия първи сезон. Продуцентите са доволни най-вече от това, че Vikings е успял да избегне сравненията с Game of Thrones и да придобие своя собствена слава. „Викинги“ спечели зрителите от раз и се установи като един от най-завладяващите и визуално поразяващите драми по телевизията. Със своята огромна и страстна фен-база Vikings циментира мястото на History Channel като продуцент на качествени игрални сериали по същия начин, по който ние отдавна сме лидер сред риалити-каналите„, казва Дик Хугстра, генерален директор на телевизията.

Друг зарадван от съдбата сериал е „От здрач до зори“. Той също е първият и засега единственият собствен сериал на своята телевизия, основаната от Робърт Родригес El Rey Network. Подновяването при него също не е особена изненада – телевизията е едва на няколко месеца и все още се намира на етап, в който се търси вложение в инвестиции, а не извличане на ползи и вторачване в резултати. Не са оповестени официални рейтинги, но отзивите, макар и са излъчените досега само 2 епизода, са добри, а и Netflix вече закупи правата за току-що обявения втори сезон. Родригес неведнъж е казвал, че предпочита сериала пред филма, а конкретното му изявление за обявяването на втори сезон е било: „Това е наистина невероятна творба и резонира прекрасно сред зрителите. Беше удоволствие за мен да вдъхна нов живот на тези персонажи и да получа възможността да пренеса повествованието на съвсем ново място.“

Hiroyuki-Sanada-in-Helix-TV-Series-2Не на последно място, нов сезон печели и „Хеликс“. Макар някои да останаха разочаровани, болшинството зрители хареса сериала и му осигури отличен рейтинг (подпомогнат и от добрата рекламна кампания) от над 2 милиона зрители на епизод. Втори сезон, който най-вероятно ще излезе в началото на 2015 г., ще има 13 серии. „Helix си създаде една от най-лоялните и постоянни аудитории през своя първи сезон. Невероятно талантливите сценаристи и екип зад сериала измайсториха трилър, който постоянно доставяше съспенс, обрати и висококачествена драма за зрителите на Syfy. Очакваме с нетърпение да разширим тази запалена фен-база чрез това, което обещава да бъде още по-запомнящ се, втори сезон“, казва Бил МакГолдрик от отдела за собствена продукция на фантастичната телевизия.

На другия полюс е новината за „Имало едно време в Страната на чудесата“, чийто първи сезон не беше успешен. Макар и да е също толкова очаквана, тя е разочароваща за феновете на приказното разклонение. Така след само 12 епизода сериалът беше прекратен и епизодът, който излиза на 4 април, ще бъде последен за Once Upon a Time in Wonderland. Надяваме се само той да е достатъчен, за да даде приличен завършек на започнатите сюжетни линии.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата