game-of-thrones

„Игра на тронове“ подновена за още 2 сезона

Премиерният епизод тотално е отвял досегашните рейтингови рекорди.

Тази седмица определено е добра за теб, ако си фен на „Игра на тронове“. Не само че започна новият сезон, не само, че тронът започна обиколката си из България, но и вече можеш да си спокоен, че ще се наслаждаваш на любимия си сериал още поне две години!

Както обикновено, HBO не чакаха дълго, за да обявят подновяване на епичното фентъзи. Премиерният епизод за тази година, „Два меча“, разби всички досегашни рекорди като привлече 6.6 милиона зрители пред екраните. Това е най-голямата аудитория, постигана от телевизията от 2007 насам, когато са излъчили финала на „Семейство Сопрано“. Още по-хубавото е, че подобрението спрямо първи епизод на трети сезон е с цели 52%.

Game-Of-Thrones-Season-4Ето затова и новината за подновяването е двойно по-хубава – Game of Thrones ще има не само пети, но и шести сезон. При всеки друг сериал такова решение би съдържало в себе си немалко риск, но не и при този – той всяка година печели все повече и повече фенове и е почти на 100% сигурно, че сериалът ще свърши тогава, когато сценаристите решат.

А по въпроса кога ще решат сценаристите – към момента те мислят сезоните да са общо 7 или 8 на брой. Мартин все още има да пише 2 книги докато завърши поредицата, едната може би дори ще излезе тази година (няма официално обявление, но като се има предвид, че вече е свършена доста работа, а и всички отвсякъде го юркат, не би било изненадващо), но няма гаранция, че сериалът няма да свърши преди да е излязла последната книга. Хубавото е, че Дейвид Бениоф и Дан Вайс вече поне са наясно какво трябва да стане, а Мартин започва малко по малко да взима крайните срокове насериозно.

Тези, които не са чели книгите пък, не са убедени дали цялата оставаща история е подходящо да се разкаже в 4 сезона (ако приемем, че ще бъдат общо 8). По причината за тези съмнения обаче се делят на два лагера – едните смятат, че с тази скорост (около 4 минути екранно време на герой) сюжетните линии трудно ще намерят своя край след само 4 години. Други пък, впечатлени от скоростта, с която измират героите, смятат, че 4 сезона са твърде много – спокойно може да се стигне до финала и само за 2.

Така или иначе обаче, минимумът от 6 сезона вече е осигурен и потвърден, а 7-ми сезон е само неизбежна формалност. От екипа на сериала зависи дали ще предпочетат по-подробна и дълга адаптация за след това или не.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата