1 коментар
big hero 6 b

Трейлър и информация за новия супергеройски филм на Дисни „Big hero 6”

Филмът е плод на сътрудничеството между Марвел и Дисни

heroКомпанията Дисни вече има опит с филмите за супергерои („Феноменалните”), а през следващите години вероятно ще го обогати доста, тъй като от 2009г. притежава Marvel Entertainment. Ако филмът „Big hero 6” (първият плод на сътрудничеството между двете) се окаже успешен, ще виждаме все по-популярните хора с костюми и супер-сили дори по-често – като компютърни анимации. Макар че супергеройските продукции зачестиха и обещават да завладеят напълно екраните през следващите години, те все още не са изгубили чара си напълно и остават приятно забавление за почитателите на ненатоварващия (и шарен) екшън и фантастиката.

comic
Сюжетът на комикса доста се различава от този на филма.

„Big hero 6” е 3D компютърна анимация, вдъхновена от комикс от 1998г., който носи същото име. Сюжетът не е оригинален, но би могъл да е интересен. Младият гений Хиро, занимаващ се с роботика, решава да събере екип от (също толкова млади и неопитни като него) бойци срещу престъпността, за да предотврати престъпление. Действието се развива в измисления град Сан Франсокио (нещо между Сан Франциско и Токио?). Екипът се състои от шестима младежи – всеки със специфични умения, което обяснява заглавието.
Филмът, който привлече вниманието на Scifi.bg още миналата година, ще бъде излъчен на 7-ми ноември, 2014г. Режисьори на продукцията са Дон Хол („Принцесата и жабокът”, „Тарзан” и др.) и Крис Уилямс („Мулан”, „Омагьосаният император” и др.). За сега не са обявени всички актьори, които ще озвучават главните роли, но сред тях са Джейми Чънг (Мулан от „Имало едно време”), Ти Джей Милър, Мая Рудолф.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата