Замръзналото кралство отива в Имало едно време

Жената от края на сезона е именно Ледената кралица Елза от култовата анимация на Дисни.

Феновете на „Имало едно време“ вече научиха структурата на сериала – всеки сезон може условно да се раздели на 2 половини, като в края на всяка от тях се решават повечето от проблемите на героите, но неочакван обрат води до новите проблеми в следващата. Приказки, легенди и класически творби постоянно се омесват, за да объркат живота на Сторибрукчани.

Ако вече сте гледали последния епизод от трети сезон, то вероятно сте видели злодея за четвърти – мистериозна руса жена, облечена в синьо и превръщаща в лед всичко, до което се докосне. Е, правилно сте отгатнали – това е Ледената кралица, но не коя да е, а Елза от „Замръзналото кралство“.

В ход, който според мнозина е нагъл опит за доене на пари, Once Upon a Time ще изкара, че Елза всъщност е затворена в трезора на Румпелщилцхен, но сега, освободена от намесата на Ема и Хук в миналото, ще донесе лед и вихрушки в Сторибрук. Филмът направи 1,2 милиарда долара в бокс офиса и споменът за него е все още свеж в главите на зрителите – затова и ще бъде адаптиран към сериала по-малко от година след излизането си.

onceuponatime_elsa_frozen

Ако трябва да сме честни, решението не е на Дисни, които са известни с нюха си към печалбата. В интервю изпълнителните продуценти Еди Китсис и Адам Хоровиц заявяват, че те са искали да вкарат Елза в сериала заради страстта си към филма, а не заради пари или защото студиото ги е накарало. „В образа на Елза харесахме това, че тя е смятана за злодей, но всъщност не е такъв – тя е просто неразбрана. Това я прави изключително подходяща за нашия сериал, идея, с която ще се радваме да си поиграем. Забавно е, защото много хора казват „А! Дисни са ги накарали да я вкарат“, но всъщност е обратното. Никой не ти звъни, за да ти каже „тази седмица ще продаваш русалки“. Обратното е. Много е трудно да се сдобиеш с персонажи. Поласкани сме, че Дисни ни позволиха да вземем тази играчка и да си поиграем с нея. Елза няма да е единственият персонаж от Frozen, който ще използваме, но още не знаем кои ще са другите.“

За някои още е твърде рано да се използва тази идея, а и ходът издава липса на творческа креативност. Но не бива да забравяме, че приказните герои отдавна вадят хляба на екипа зад този сериал, а също и че живеем във време, в което Спайдърмен постоянно е на екрана в най-различни свои версии. А и като фенове на филма, заедно с дъщерите си разбира се, Китсис и Хоровиц може да са точните хора, които да интерпретират историята на Елза.

Важно е да знаем и това, че оригиналната версия е в приказката на Ханс Кристиян Андерсен – „Ледената кралица“. Анимацията Frozen е доста свободна интерпретация именно на тази приказка. Актрисата за новия злодей още не е избрана (затова и лицето й не беше показано в последния епизод), но кастингът и планирането на епизодите за есента вече текат.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
7 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

До сега българският Фокс винаги е пускал новите сезони на Имало едно време малко след премиерата в САЩ, така че предполагам, че скоро ще го излъчат.

Tina

мисля че съм единствената която е на 10 години и е направо влюбена в замръзналото кралство но нямам канала ABC ако някой знае как да гледам филма да ми го изпрати на Facebook на моята страница Tina RM или направо да ми го изпрати там но на видео клип

Тина

аз според мен съм най големия фен на замръзналото кралство който е на 10 години по цял ден слушам песни на филма и видео клипове комбинирани с други герой но нямам канала ABC моля ви дайте ми някой съвет как да гледам филма на телевизор лаптоп таблет талефон или други пишете ми на моя Facebook на име Tina RM с картинка на полу Елза полу Анна чакам с нетърпение съобщение ако може направо ми пратете филма на клип

Само аз ли си мисля,че колкото и да е хубав Once upon a time,започнаха да слагат герои от цялата колекция Disney.На моменти ми се струва претрупано.

Ирена

Да съгласна съм с това че Реджина е по- добре да си остане злодей. Това с добрата Реджина и бялата и магия е пълна простотич, но идеята с Елза ми допада.

Славяна Александрова

Аз съм почти убедена, че която и актриса да изберат, няма да е достатъчно добра или реалистична.. Най-малкото, че не съм съгласна с кастинга на почти всички от филма, освен със Снежанка,която е точно толкова кръглолика и сладка, като оригиналната. А пък и ще е мега тъпо да направят Елза лоша, по простата причина, че тя не е!!! Колкото и да обичах Реджина, тя просто трябваше да си е злодей, а не да се чудят какво изкупление да ѝ намират!!!!!!!!!!!!! Така че за пореден път ще оплетат нещата без особен смисъл 🙁

Петя Ивайлова
petia84

Според мен е прекалено комерсиално да използват Елза,но щом твърдят, че това не е трик за реклама на филма и продуктите свързани с него, ще се опитам да им повярвам…