2 коментара
shamrokon

България избира най-добрите си фантасти

През месец юни ще бъдат избрани най-заслужилите творци в жанра през последните години, които да представят страната ни на Еврокон.

Фантастиката продължава да набира сила в България, а творците й – да търсят все по-активна връзка със своите потенциални почитатели. След Фантастивала през май, който предостави възможност на феновете на жанра да се свържат един с друг и да научат от първа ръка за новостите и бъдещето във фантастиката, дойде време нашите творци да се представят и навън. Идеалната възможност за това е Еврокон – ежегодна среща на фантастите от целия континент, на която се излъчват награди за най-заслужилите творци от различните страни.

На Еврокон всяка държава изпраща по една номинация за категория, а тя се бори за награда от комисията на Европейското общество за научна фантастика.

Тази година на нас се падна честта да организираме избора на номинациите за България на Еврокон. Имаме възможност да изпращаме наши творци в 13 категории. Дори изпратените от нас номинации да не спечелят награда на European Science Fiction Society, самото участие е една прекрасна възможност за представянето на родните произведения пред Европа и евентуалното им достигане до чужда публика.

Еврокон ще се проведе в Дъблин, Ирландия, между 22 и 24 август, а специален гост ще бъде Джордж Р. Р. Мартин.

Първият етап от гласуването вече започна – за да се включите, натиснете тук.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата