Войната с демоните се пренася през деня

Демонският цикъл продължава с „Дневната война“ на Питър В. Брет, изд. „Колибри“.

Dnevnata voina cccПитър В. Брет ни спечели за фенове с първите си романи от „Демонския цикъл“ – „Защитения“ и „Пустинното копие“. Вчера излезе тяхното продължение, което ще разкаже предисторията на Иневера и ще продължи повествованието оттам, докъдето стигна в предишната книга.

Помните Арлен, някога обикновен човек, който се превърна в Защитения, татуирайки по кожата си мистични руни с чудовищна мощ. В миналото Арлен и Джардир са били почти братя, но сега ги разделя горчива вражда. Докато враговете на човечеството се надигат, единствените двама мъже, способни да ги победят, са разкъсвани от най-смъртоносните демони от всички – тези на човешкото сърце.

Според западните ревюта, спадът на темпото, който видяхме във втората книга, продължава и тук. Следващите обаче отново стават интересни, а третата е неделима част от пъзела, без която не може да се получи представа за цялата картина.

Преди време стана ясно, че Пол Андерсън е закупил правата за филмиране на „Демонския цикъл“, но все още няма движение по тази тема. След толкова време без новини изглежда, че проектът е замразен, но ние все пак ще се радваме, ако някой ден видим епоса на Брет на голям екран.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
7 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Борислав

Следващата е насрочена да излезе началото на следващата година. Да се надяваме да се преведе по-бързо 😀

SargoS

Еми ще чакаме какво да правим 🙂 Доста дразни като се минат 1-2 години до новата книга- всеки път си позабравил героите, част от събитията и понякога дори основната интрига до къде е стигнала.. Колелото на времето си спомням, че трябваше отначало да го минавам (малко избирателен прочит, че иначе не си е работа) за да има смисъл да чета последните 3 книги. Но там нещата са други 🙂 Дано тук поне автора не се мотае много.

Иван Петков

Ти се радвай, че авторът не се казва Джордж Мартин, иначе щеше да чакаш не 2, ами 20 години 🙂

matsan

Да и сега ще чакаме 2 години да видим какво става – много е дразнещо .Това не е сериал мамка му!

SargoS

Хаха. Не за два дни. Четох я на английски веднага след като излезе Копието, че ми беше интересно какво става, а не ми се чакаше отново цяла година…

Петър Атанасов

Ама… Тя излезе в понеделник, ти за 2 дни ли я прочете?

SargoS

От трите излезли книги определено Защитения ми беше най- интересна. Но и другите две си ги бива. А Дневната война свършва в доста дразнещ момент- точно в кулминацията, която се гради 6-700 страници…