5 коментара
AA orphanblack thumbnail s2 02 web

Orphan Black подновен за трети сезон

Татяна Маслани ще продължи да играе всички свои клонинги догодина, но дали мъжкият клонинг ще й бъде достоен партньор? Леки спойлери в статията.

Изигра ли Косима своя последен танц или ще успее да се спаси с уравненията на д-р Дънкан?
Изигра ли Косима своя последен танц или ще успее да се спаси с уравненията на д-р Дънкан?

Не че новината е кой знае колко изненадваща – Orphan Black запази високо качество през тази година и увеличи рейтинга си, а с всичките хвалби от критиците и награди за главната актриса просто нямаше как BBC America да пропусне да поръча още една година от сериала. Въпреки това подновяването доста се позабави и се бяхме леко притеснили да не би по някаква шокираща причина Orphan Black да не бъде завършен. Притесненията ни останаха неоснователни и вече знаем, че ще имаме поне още една година забавление с клонинги.

През втори сезон сценаристите измислиха начин да олекотят работата на гениалната Татяна Маслани, която във всеки епизод се появява в ролята на поне 4 свои клонинга, като вкараха и мъжки клонинги в уравнението. Ари Милън (Марк от пролетариите) е актьорът, чието участие в сериала рязко ще се повиши с още поне 2 роли (лудият, затворен в мазето на Мериан, и войникът, охраняващ превоза на Хелена). Дали той ще бъде достоен конкурент на Татяна, която вече взе две награди от критиците за феноменалните си превъплъщения, и дали сюжетните линии на мъжките клонинги ще бъдат също толкова интересни, ще видим в новите 10 епизода догодина.

В случай, че сте се притеснили, останалите актьори от главния състав – Джордан Гаварис, Дилън Брус, Мария Дойл Кенеди и Евелин Брошу също ще се завърнат в ролите си. На клонингово ниво, след неочакваното завръщане на Хелена тази година, можем да бъдем почти сигурни, че в следващата ще гледаме и Рейчъл, отново жива, но със злокобна превръзка на окото.

Orphan Black все още не е масов хит, а и вероятно никога няма да стане, но количеството на феновете му расте доста бързо. Критиците продължават да са влюбени в сериала, макар и да отчитат някои отклонения и грешки в епизодите от втори сезон, а мистериите, повдиганите теми за размисъл и комедийните елементи правят Orphan Black привлекателен за хора с различни вкусове. Да се надяваме, че качеството ще се задържи високо и догодина, макар че след като сценаристите успяха да направят втора година, която не отстъпи особено на първи сезон, то притеснения в тази насока биха били доста неоснователни.

Очакваме 3-ти сезон на Orphan Black през пролетта на 2015 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата