the hobbit1

Тийзър и за „Хобит: Битката на петте армии“

Вижте кадри от последния филм за Хобита.

Както може да се очаква след края на Комик-кон, нямаме и минута почивка. Малко след като открихме новия трейлър за „Игрите на глада: Сойка присмехулка 1“, пред очите ни попадна и първият тийзър за „Хобит: Битката на петте армии“. Питър Джаксън отново загатва за нещо епично с показаните кадри:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Както и в първия тийзър за „Пущинакът на Смог“, имаме музикален съпровод акапела, като този път песента е на Пипин, взета направо от последната част на „Властелина на пръстените“. Иначе кадрите ни показват по малко от всеки герой, както и от всяка армия. Изненадващо, драконът Смог почти не присъства, което може би подсказва, че клифхенгърът от края на предишния филм ще бъде разрешен сравнително бързо.

Фокусът на следващия филм ще бъде овладяването на планината от джуджетата, армиите на елфите и хората, търсещи дял от съкровището за себе си, както и обединяването на трите срещу настъпващите орди на гоблините и орките.

Вкарани са и няколко препратки към „Властелина на пръстените“, включително всеизвестното око на Саурон. Ще бъде интересно как Питър Джаксън ще навърже нещата така, че хем да се получи финал, обобщаващ и двете поредици, хем да стане ясно, че текущата все пак хронологично предхожда предишната. Може би нова кратка поява на Фродо за финал?

53d120a928363
Смог не е доволен.

Така или иначе, ако „Завръщането на краля“ е някаква индикация, то можем спокойно да очакваме поне половин час от филма да бъде заделен за финали и сбогувания. Дори „Хобит“ да не е толкова епичен, колкото „Властелина на пръстените“, Джаксън ще се постарае да изцеди сълзливия максимум от (вероятно) последното си завръщане в Средната земя.

Hobbit: The Battle of the Five Armies излиза на 17 декември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата