Как може да убива Луната?

Излезе „Луната, която убива“ на Н. К. Джемисин, изд. „Сиела“

Lunata koqto Ubiva cccНа пазара вече можете да откриете новото предложение на издателство „Сиела“ с номинация за награда ”Небюла” за най-добър роман за 2013 г. – „Луната, която убива“.

Забравете баналните истории, представящи романтична версия на Европейското средновековие, и се гмурнете в един свят на екзотика и поглъщаща атмосфера, вдъхновен от Древен Египет.

В древния град-държава Гуджааре мирът е единственият закон.

Сред сенките на павираните улици чакат Бирниците – пазители на мира. Жреци на богинята на сънищата, техен дълг е да събират магията на спящия ум и да я използват, за да лекуват, утешават и да убиват онези, които са покварени.

Ехиру – най-известният от Бирниците в града – попада на доказателства за мащабен заговор и поквара в самото сърце на Гуджааре. Някой практикува забранени магически ритуали и убива хора в съня им, за да създаде Жътвар – покварен Бирник, опиващ се от смъртта и добиващ все повече сила с всяко убийство.

Ехиру трябва да опази жената, която е бил изпратен да убие или да гледа как война и забранена магия поглъщат родния му град.

Книгата е първа от дуалогията „Сънната кръв“.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

Ревюто е мое – на мен книгата ми хареса, но моя близка на която я дадох да я прочете, каза че била депресираща – въпрос на вкус е. Трябва да се има предвид, че почти целият екшън е концентриран във финалните сцени.

SargoS

Данке!

Иван Петков
SargoS

Някой с впечатления за книгата?