3 коментара
max b

„Максимум Райд” ще бъде уеб сериал

Хитовата тийнейджърска поредица на Джеймс Патерсън скоро ще бъде адаптирана, макар и не като филм

Ако харесвате тийнейджърски фантастични романи – особено такива, които наблягат повече на екшъна, отколкото на сърдечните проблеми на героите, със сигурност сте запознати с поредицата „Максимум Райд”, издавана у нас от Егмонт България. В нея се разказва за шестима крилати младежи – Ятото, предвождани от силната и уверена Макс Райд, които се борят срещу група луди учени, за да спасят себе си и света. Книгите за Макс и крилатото и семейство са изпълнени със зрелищни битки, мутанти и напрегнати ситуации, които определено биха изглеждали добре на екран. Всъщност правата за филмиране на поредицата са закупени отдавна (първоначално от Колумбия пикчърс, а в последствие са прехвърлени на Юнивърсал) – както беше споменато преди време (в ревюто на първата книга). За съжаление, проектът е съпътстван от разнообразни проблеми и като че ли няма изгледи скоро да бъде реализиран. Затова пък Collective Digital Studio – компания, която си партнира с някои популярни YouTube таланти, проявява сериозен интерес към адаптирането на поредицата на Джеймс Патерсън под формата на уеб сериал.

Така ще изглежда американската корица на последната книга за Макс, която предстои да излезе догодина.
Така ще изглежда американската корица на последната книга за Макс, която предстои да излезе догодина.

Самият Патерсън одобрява идеята за уеб сериал и вярва, че по този начин творбата му ще спечели много нови почитатели. Любопитно е, че в YouTube всъщност вече съществуват множество, макар и откъслечни и неофициални адаптации на романите – някои от които са доста прилично заснети и популярни. Ще бъде интересно да се сравнят тези създадени от фенове видеа с официалните, когато проектът бъде завършен – вторите със сигурност ще имат по-добри ефекти, затова пък отдадеността на феновете-актьори е похвална и им придава специфичен чар (пример за това са видеата на Пиера Форде, които имат хиляди фенове – можете да видите едно от тях по-долу).

Междувременно неотдавна, на фейсбук страницата на Джеймс Патерсън беше обявена изненадваща новина – предстои издаването на деветата и последна книга за Макс – „Максимум Райд Завинаги”, която ще дебютира в Щатите на деветнадесети януари, 2015г.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата