Нов трейлър за „Седмия син“

Колкото и да отлагат премиерата му, все някога ще трябва да го видим.

Спомняте ли си за „Седмия син“? Година и половина след деня, в който трябваше да го видим, The Seventh Son ни напомня, че още съществува.

В епичното фентъзи, базирано на книгата „Чиракът на прогонвнащия духове“ от Джоузеф Дилейни, Бен Барнс е седмият син на седми син, който става чирак на прогонващия духове Джеф Бриджис и се отправя на най-различни митични приключения, за да стигне до злата кралица Джулиан Мур и да отърве земята от нея.

Филмът на режисьора Сергей Добрев (руснак) беше заснет през 2012 и трябваше да излезе през февруари 2013. След това, за да има Добрев повече време да направи ефектите, филмът беше изместен за октомври. Следващото отлагане беше за януари 2014 без особено ясна причина. Накрая смяна на дистрибуторите наложи допълнителното закъснение за началото на 2015. Е, можем да сме сигурни, че все някога ще излезе, защото вече имаме нов трейлър с много повече чудовища е ефекти:

http://www.youtube.com/watch?v=dMGiuIYxaA8

Доколкото знаем нещо за книгата, тя изглежда също толкова извадена от фентъзи калъпа, колкото и повечето останали (младеж открива неподозирана сила в себе си, става чирак на магьосник и побеждава зла кралица). Въпреки това от средата нататък романът успява да изненада с малко свежест и вкарва тук-таме нови елементи в жанра. Не е ясно обаче дали и филмът ще направи същото или ще остане като изваден от фентъзи калъп през цялото време. Джеф Бриджис и Джулиан Мур определено са актьори от класа, но пък постоянните отлагания в никакъв случай не вдъхват доверие за някакво качество. Така или иначе, съвсем малко след последния „Хобит“ ще имаме възможност да видим още едно фентъзи, така че да се надяваме, че ще ни хареса.

Българската премиера на филма засега се гласи за 9 януари 2015, но не се знае дали няма да бъде отложена, тъй като в останалия свят ще го чакат поне с 2 седмици повече, а в САЩ The Seventh Son ще излезе чак на 6 февруари.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |