septemvriiski svetlini ttt

Сафон свети и през септември

Излезе романът „Септемврийски светлини“ на Карлос Руис Сафон, изд. „Изток-Запад“.

septemvriiski_svetlini cccЕдин от най-популярните съвременни испански автори – Карлос Руис Сафон, вече има нова книга на български – „Септемврийски светлини“. Тя е третият роман от жанровата му юношеска „Трилогия на мъглата“. Сафон ни среща лице в лице с тъмна, добре забулена тайна от миналото, която излиза наяве, за да промени завинаги живота на онези, на които пресича пътя в спокойния френски Прованс в навечерието на Втората световна война.

През 1937 г. изстрадалото семейство Совел,принудено да напусне родния Париж след смъртта на любящия съпруг и баща Арман Совел, попада в тайнствения свят на Лазарус Жан – загадъчен майстор на играчки, който живее като същински отшелник в имението си, в компанията на механичните си творения и на тежко болната си съпруга, която никой никога не е виждал. На малък остров край мъгливия лес странни светлини проблясват около изоставен фар на нормандския бряг, а случайно намерен дневник на трагично загинала преди години загадъчна жена разбулва отдавна забравени мистерии. Преди войната да раздели влюбените Ирен и Исмаел, те ще трябва да се изправят в битка на живот и смърт с призрачна сянка от миналото…

В „Септемврийски светлини“ отново ще срещнем силни и харизматични младежи във вихъра на приключения около дълго пазена тайна от миналото, както и два типични за автора елемента – мъглата и сянката.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата