1 коментар
poslednata igra pokanata ttt

Каним ви в последната игра

Излиза „Последната игра: Поканата“ на Джеймс Фрей и Нилс Джонсън-Шелтън, изд. „Егмонт България“. Нова тийн-поредица, от която можете да спечелите реални половин милион долара!

poslednata igra pokanata cccДнес на пазара ще излезе „Последната игра: Поканата” от Джеймс Фрей и Нилс Джонсън-Шелтън. Това е първият от общо три романа, част от грандиозен мултимедиен проект, включващ още девет електронни новели, интерактивни онлайн игри, приложения за мобилни телефони, YouTube събития на живо.

Книгата се появява едновременно в над 30 страни, а 20th Century Fox вече работят по екранизацията на историята, като продуценти са екипът, който стои зад „Здрач” и „Вината в нашите звезди”. Филмът по първата книга ще излезе по кината през 2016 г.

Действието в „Последната игра” се развива в свят, в който съществуват 12 древни родословия. Всеки от тях излъчва по един Играч, който от най-ранна възраст е трениран да оцелее в апокалиптично събитие, което предстои да се случи. На 20-годишна възраст всеки от тях е свободен да продължи живота си нормално. Избран е нов Играч и колелото се завърта. До този момент на никого не се е налагало да играе – до Поканата. Сега 12 млади Играча ще се впуснат в търсене по целия свят на 3 древни Ключа, които ще спасят родосоловията им. И само един ще успее.

„В днешния свят има толкова много възможности, от които хората просто не се възползват”, коментира Джеймс Фрей в скорошно интервю. „Идеята, че Twitter може да е част от книга или резулат от търсене в Google, или игра. Книгата може да бъде много повече от това, което е на страницата. Може да те отведе в реалния свят, може да те отведе и в дигиталния свят”, допълва Фрей.

Какво означава това? И българските читатели ще бъдат поканени да се впуснат в разплитане на мрежа от улики и събиране на парчета от пъзел, които, щом се наредят, ще ги отведат до три Ключа, скрити някъде по света. По един ключ за всеки един от романите. Този или тези, които успешно открият местоположението на Ключовете, ще спечелят реална награда. За първия Ключ тя е 500 хиляди долара в злато. Откриването на втория Ключ носи 1 милион долара, а на третия Ключ – милион и половина долара. Всеки има шанс да спечели, ако спази условията на играта – вие също!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата