Надникване в Tomorrowland

Тийзър за филма Tomorrowland с Джордж Клуни и Брит Робъртсън

Двукратният носител на Оскар Брад Бърд успешно мина от режисура на анимационни сериали към режисура на блокбъстъри още преди години с „Мисията невъзможна: Режим фантом“. Затова и очакванията към следващия му проект, Tomorrowland, са доста големи.

Идеята е сравнително оригинална, макар че за вдъхновение служи увеселителният парк на Дисни със същото име (включително и за дизайна, който ще видите в трейлъра), а и самият сюжет засега не загатва за някакви новаторски елементи. Става дума за тийнейджърката Кейси Нютън (Брит Робъртсън), зубърка, решена да следва мечтите си, независимо какви проблеми й носи това. Всичко обаче се променя, когато Кейси открива брошка, пренасящи я в технологично напредналата Страна на утрешния ден. Кейси разбира повече за Tomorrowland от изобретателя Франк Уокър (Джордж Клуни), който я повежда на пътешествие из тайните на този нов свят.

Очевидно не става дума за нещо кой знае колко иновативно, но пък във времена, когато жанрът се използва предимно за апокалипсиси и антиутопии, оптимистичният поглед към бъдещето е като свеж полъх. Филмът на Бърд ще търси да предложи изпълнено с надежда пътешествие, което да докаже важността на любопитството и изследователския дух. Поне така обещава Деймън Линделоф („Прометей“, „Изгубени“), който е ко-сценарист. Всичко това доста се различава с първоначалната информация, според която Джордж Клуни щеше да е човекът, откриващ новата страна, а малко момиче-робот – неговият водач. Да се надяваме, че тази промяна е за добро.

Премиерата е на 22 май 2015 г.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Miro

Nice 🙂